FB pix Tips voor het kiezen van de juiste werklaarzen - Artikelpost

Tips voor het kiezen van de juiste werklaarzen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 155 | Aantal woorden: 617 | Datum: | 0 commentaar

 

Wanneer de temperaturen dalen en de winter voor de deur staat, worden werkschoenen vaak ingeruild voor warme werklaarzen. Dat is niet zo vreemd want werklaarzen zijn over het algemeen warmer en dus comfortabeler bij winterse temperaturen. In dit artikel zetten we een aantal verschillende laarzen voor je op een rijtje en geven we handige tips  waar je rekening mee moet houden. Werklaarzen zijn er vele verschillende uitvoeringen en er zijn belangrijke factoren waar je op moet letten wanneer je ze wilt aanschaffen.

Welke soorten werklaarzen voor jouw beroep

Het is belangrijk om te kijken naar de werkzaamheden die je gaat verrichten en de werkomgeving waarin je de werklaarzen gaat dragen. Een werklaars kan over verschillende eigenschappen beschikken die je kunnen helpen bij je dagelijkse werk. Ze kunnen een beschermneus hebben die je voeten beschermd tegen vallende objecten of een stalen tussenzool waardoor er geen scherpe voorwerpen binnen kunnen dringen. Maar ook een antislipzool kan belangrijk zijn wanneer je in een vochtige omgeving werkt en de ondergrond glad kan zijn.

Tip 1: In welke periode ga je de werklaarzen dragen

Bij je keuze is het van belang om te kijken in welk seizoen je de werklaarzen wil gaan dragen. Gevoerde werklaarzen zijn lekker comfortabel in de winter en herfst en houden je voeten warm bij lage temperaturen. De voering van deze laarzen kan van verschillende materialen zijn zoals fleece, wol of (imitatie) bont. Draag je ook in de zomer werklaarzen dan zijn dit soort voeringen al snel te warm en zouden we eerder ongevoerde laarzen adviseren. Er zijn ook laarzen met een all-season voering die je het hele jaar door kan dragen. Sixton werklaarzen hebben bijvoorbeeld een Airplus voering die is opgebouwd uit miniscule luchtkamers die voor een isolerende werking zorgen in de laars zorgen. Dit zorgt ervoor dat je voeten in de zomer koel blijven en in de winter warm doordat ze de warmte van je voeten vasthouden.

Tip 2: Welke veiligheidsnormering heb je nodig

Wanneer je laarzen professioneel draagt is het op een risicovolle werkplek verplicht zijn om laarzen te dragen die voldoen aan een veiligheidsnormering te dragen. In dit soort omgevingen heb je vaak S3 werkschoenen of laarzen nodig waarbij je verzekerd bent van een beschermde neus van staal of composiet en een ondoordringbare tussenzool. Werk je voor een opdrachtgever vraag dan altijd even aan welke veiligheidsnormering je schoeisel moet voldoen.

Tip 3: Onder welke omstandigheden draag je de laarzen

En als laatste is werkomgeving een belangrijke factor bij de keuze van je werklaarzen. Werk je in een omgeving met een vlakke ondergrond of werk je in een omgeving met zand en modder? Dan is het zeker aan te raden om laarzen te kiezen met een grof profiel in de zool. Dit zorgt ervoor dat je grip blijft houden en niet onderuit gaat. Wanneer je veel buiten werkt dan is het slim om te gaan voor waterdichte of waterbestendige laarzen. 

Met deze handige tips weet je zeker dat je altijd de juiste laarzen kiest voor jouw situatie.Over de Auteur

Daniel Vermeij is een specialist op het gebied van werkschoenen en werkkleding. Hij adviseert bedrijven en geeft regelmatig trainingen over het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen op de werkvloer. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Gevavi GS90 Rome S3 Bruin Werklaarzen
Gevavi GS90 Rome S3 Bruin Werklaarzen

€ 89,95
Toon product

Solido S3 werklaars-veiligheidslaars maat 43
Solido S3 werklaars-veiligheidslaars maat 43

€ 56,95
Toon product

Dunlop Laarzen - Rubber Laarzen Heren - Regenlaarzen-  Laarzen Dames - Gevoerde Laarzen - Werk Laarzen - Groen - Maat 42
Dunlop Laarzen - Rubber Laarzen Heren - Regenlaarzen- Laarzen Dames - Gevoerde Laarzen - Werk Laarzen - Groen - Maat 42

€ 43,90
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[94 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo