Tips voor het kopen van een kettingzaag - Artikelpost

Tips voor het kopen van een kettingzaag

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 274 | Aantal woorden: 793 | Datum: | 0 commentaar

Tips voor het kopen van een kettingzaag

Het kappen van bomen voor de houtkachel thuis vergt veel werk. In de meeste gevallen is het hout al in de juiste vorm beschikbaar, maar je kunt het hout zelf versnipperen met je eigen kettingzaag en zo kosten besparen. Een kettingzaag kopen is echter niet altijd even gemakkelijk: aangezien een benzinekettingzaag niet noodzakelijkerwijs beschikbaar is in het lagere prijssegment, is het belangrijk om dit van tevoren te weten te komen om een goede kettingzaag met de juiste prijs-kwaliteitverhouding te vinden. Het werk maakt zo'n zaag in ieder geval comfortabeler. En terwijl de zaag in de jaren twintig nog een zware zaag was (in 1927 kwam de eerste benzine motorzaag op de markt) zijn tegenwoordig veel lichte modellen beschikbaar. Ze zijn eenvoudig te bedienen en maken een zeer flexibele bediening mogelijk. De meeste machines worden op benzine aangedreven, maar er zijn ook andere oplossingen. Omdat er verschillende modellen zijn, geven je graag wat tips voor het kopen van een kettingzaag. Hier hebben we kort alle informatie beschreven die je nodig hebt om je aankoopbeslissing te vergemakkelijken.

Advies aankoop kettingzaag

Voor de aankoop is het in de eerste plaats belangrijk dat je je een beetje met het onderwerp bezighoudt. Omdat de kettingzaag verkrijgbaar is in verschillende vormen, die ook voor verschillende toepassingen kunnen worden gebruikt, hebben we hier een aantal kenmerken opgesomd:

• De kettingzaag loopt via een kabel of op benzine.

• Afhankelijk van de toepassing heeft het een andere ketting en een sterkere motor.

• Het is altijd voorzien van de nodige veiligheidsmaatregelen.

• Het moet worden gebruikt met een biologisch afbreekbare bioketenolie. Bij de aankoop van de kettingzaag dien je op de bovenstaande punten te letten. Alleen op deze manier kan worden gegarandeerd dat de machine goed werkt.

De bouw van de kettingzaag

In de meeste gevallen wordt een tweetaktbenzinemotor gebruikt om een kettingzaag te laten werken. Er zijn ook modellen met elektrische motoren. Om de benzinemotor te starten, gebruiken de meeste machines een trekkoordstarter. Aan de voorzijde van de behuizing bevindt zich een langwerpig zaagblad met een langwerpige vorm. Het zaagblad draagt vaak de naam zwaard. Aan de randen van het zaagblad bevindt zich een zaagblad, dat is voorzien van een zaagketting die circuleert. Om de ketting op het blad te spannen, heeft bijna elk model een aparte instelmogelijkheid.

De moeite waard om te weten

De zwaardlengte van een kettingzaag bepaalt ook de snijlengte. Beide zijn in centimeters aangegeven. Hoe groter de snijlengte, hoe breder de materialen die je kunt snijden. Een langere snijlengte vereist echter ook meer oefening in het hanteren. Beginners moeten een kettingzaag met een kortere zaaglengte gebruiken. De ketting is een serie zaagtanden die door de motor worden aangedreven via een centrifugaalkoppeling. Omdat de ketting na verloop van tijd verslijt, is het gebruik van smeerolie noodzakelijk. De smeerolie is afkomstig van de tweetaktbenzinemotor, die meestal werkt met gemengde smering. De smeerolie zit al in de benzine. Bij machines met een elektromotor moet de smeerolie apart worden bijgevuld. De ketting is in staat om zelfs hard hout of ijs te snijden. Sommige modellen zijn ook geschikt voor het zagen van betonblokken.

Overweeg

Het is belangrijk om aandacht te besteden aan de scherpte van de tanden. Indien nodig moeten de tanden worden geslepen. De meeste gebruikers gebruiken een slijpmachine of een speciale vijl om de zaagtanden te slijpen. De ketting is verkrijgbaar in verschillende configuraties en met verschillende zaagtanden. Het beoogde gebruik bepaalt de betreffende presentatie. Kettingen met de vorm van een halve beitel zijn heel gebruikelijk. Als alternatief voor de gebruikelijke modellen zijn deze kettingen iets duurzamer en hebben ze betere eigenschappen voor het zagen van hardere materialen.

De tempereer mogelijkheden

De kettingzaag heeft verschillende mogelijkheden om in gebruik te nemen. Hoe je de kettingzaag start hangt af van de constructie. Het starten van de kettingzaag is altijd bijzonder moeilijk wanneer deze lange tijd niet heeft gewerkt. Om het starten te vergemakkelijken, is er de primer, die bestaat uit een plastic bal gevuld met brandstof. Dit is zo ontworpen dat het direct contact maakt met de carburateur en daar direct kan injecteren. Als alternatief zijn ook instellingen zoals ElastoStart (van Stihl) en iSi-Start (van Echo) mogelijk. Een veer zorgt ervoor dat de motor start.Over de Auteur

TuinMechanisatie.nl is specialist op het gebied van tuin- en parkmachines.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[354 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[122 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo