Tips voor het planten van een leiplataan - Artikel Post - Artikel Marketing

Tips voor het planten van een leiplataan

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 109 | Aantal woorden: 658 | Datum: | 0 commentaar

In de laatste jaren in de populariteit van de leiplataan gestegen. Deze bomen zijn een mooie manier om meer leven in je tuin te creëren, maar een leiplataan doet nog zoveel meer. Deze boom beschermt je tegen de zon, biedt beschutting tegen de wind. Verder vermindert een leiplataan ook de inkijk van buurtbewoners in je woon- of slaapkamer. Maar hoe plant je op een goede manier een leiplataan?

De ideale boom bij ruimtegebrek

Een leiplataan is een echte blikvanger in elke tuin. Een leiplataan neemt weinig ruimte in beslag en groeit snel door. Als je deze boom in het najaar plant, geniet je in de zomer al van een mooi vol scherm. Deze boom is met recht de ideale boom bij ruimtegebrek in de tuin.

Wanneer kan je het beste een Leiplataan planten?

Als je een leiplataan gaat planten, houd dan wel rekening met de periode waarin je de boom wil planten. Als je ervoor kiest om de leiplataan in de zomer te planten, kies dan voor een plataan in pot. Ga je toch liever aan de slag in de herfst of winter? Dan adviseren wij om te kiezen voor een boom op kluit. Het planten van een plataan in de periode van oktober tot april geeft de boom namelijk meer tijd om uit te lopen.

Hoe plant je een boom?

Is het de eerste keer dat je een boom gaat planten? Breekt het zweet je uit bij de gedachten om een boom te plaatsen? Lees dan gauw verder voor wat groene tips:

  • Zorg ervoor dat de boom niet te nat staat.
  • Graaf het plantgat groter dan de kluit van de plataan, en meng potgrond door de andere aarde. Dit bevordert de groei van wortels. 
  • Laat de kluit heel!
  • Houd bij het planten van de plataan rekening met voldoende ruimte voor de wortels. Plaats de boom niet dieper dan maximaal 5 cm boven de kluit.
  • Houd de plataan goed op zijn plek met behulp van een boompaal en boomband.

De verzorging van een leiplataan

Iets wat veel mensen zich afvragen is wanneer ze het beste de boom kunnen snoeien. Bomen worden meestal gesnoeid in de groeiperiode: het voorjaar of de zomer. Hierdoor worden de wonden sneller door de boom afgedicht. De leiplataan is een boom die zich vrij snel ontwikkelt. We adviseren je dan ook om de leiplataan 2 keer per jaar te snoeien, zowel in de zomer als de winter. Maar waar moet je tijdens het snoeien op letten?

Snoeien en scheren

Zorg ervoor dat je de plataan in de zomer niet volledig snoeit. Knip alleen de jonge takken voor de helft terug. In de winter snoei je alle takken terug tot de hoofdtakken. Door de plataan op deze manier te snoeien zorg je ervoor dat de boom in het voorjaar weer mooi kan uitlopen. Let op: snoei alleen de zijscheuten en niet de hoofdtakken! Je kan er ook voor kiezen om de plataan te scheren. Door het scheren breng je de boom weer terug in model. Dit kan je het beste doen in de maanden juli en juli. Je kan de plataan scheren door met een heggenschaar of snoeischaar langs het scherm te knippen. 

Vragen of advies over het planten en snoeien van een Leiplataan? Neem gerust contact op met Vinkbomen! Hier vind u de mooiste leibomen en ontvangt u altijd het beste advies! Over de Auteur

-

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[240 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo