Tips voor het verbouwen van de badkamer - Artikelpost

Tips voor het verbouwen van de badkamer

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 147 | Aantal woorden: 917 | Datum: | 0 commentaar

De badkamer is voor veel huishoudens een van de belangrijkste ruimtes in huis. Je wilt met een fris en energiek gevoel aan de dag kunnen beginnen na een warme douche. Anderen sluiten de dag in de badkamer af vanuit hun bad. Reden genoeg om af en toe naar mogelijkheden te zoeken, waarmee jij de badkamer nog aantrekkelijker maakt. Vervang de douche met douchebak bijvoorbeeld voor een inloopdouche met een goot. Zeker wanneer je ouder wordt, kan dit een welkome verbetering van de badkamer zijn! De kans dat je uitglijdt is bij een inloopdouche immers aanzienlijk kleiner. 
In dit artikel zetten we verschillende andere tips voor je op een rijtje, die van pas komen bij het verbouwen van de badkamer. Ga je deze verbouwing volledig zelf uitvoeren, of kies je voor professionele hulp? Richt je de badkamer in met hele lichte kleuren, of ga je juist voor een wat donkere stijl? 


Schakel een loodgietersbedrijf in bij een verbouwing 

Het uitvoeren van de verbouwing van een badkamer is niet eenvoudig. Sanitair aanleggen is immers niet de enige klus die hierbij komt kijken! Ook wil je oud tegelwerk wellicht verwijderen, moeten er leidingen verlegd worden bij een aanpassing van de indeling van de badkamer, enzovoorts. Hoewel er op internet veel te lezen valt over dergelijke klussen, is het slim om hier een vakman voor in te schakelen. Zouden leidingen niet op de juiste wijze verlegd worden, dan is het risico op een lekkage relatief groot. Een lekkage ontstaat bijvoorbeeld als gevolg van leidingstukken die niet goed op elkaar aansluiten. Het is erg lastig om een dergelijk probleem op een later moment te verhelpen. Datzelfde geldt voor het op een verkeerde wijze tegelen van de wanden of vloeren in de badkamer. 


Ga op zoek naar de laatste trends voor badkamers 

Waar in het verleden vaak voor een badkamer met witte, ietwat kleine tegels gekozen werd, gaat men tegenwoordig voor donker en groot. Maak jij in je nieuwe badkamer ook gebruik van grote, zwarte of grijze tegels? Ga je wellicht voor een combinatie van licht en donker? Het gebruik van donkere tegels is slechts een van de trends van de laatste jaren. Ga eens langs bij een badkamerzaak in de buurt. Hier vind je voorbeelden van trends van dit moment. Ook kan men je hier persoonlijk adviseren over de manier waarop jij deze trends in je eigen badkamer kunt verwerken. 


Doe inspiratie op via sociale media 

Naast de mogelijkheid om een badkamerzaak te bezoeken, zou je ook op internet naar voorbeelden van trends kunnen zoeken. Kijk bijvoorbeeld eens op sociale media! Hier vind je talloze foto’s van andermans badkamer. Het geeft je inspiratie voor de manier waarop jij je eigen badkamer in kunt richten bij een verbouwing. Kies bijvoorbeeld voor een badkamer met spotjes, een badkamer met verschillende planten, enzovoorts. 


Tip: laat de stijl van de badkamer enigszins aansluiten bij de gebruikte stijl in andere ruimtes van je woning. Te grote contrasten tussen ruimtes zouden je woning onnodig rommelig kunnen maken. 

 

Over de Auteur

Particulier die het leuk vindt om informatie te delen over verschillende onderwerpen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[132 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo