Tips wanneer je een blowerdoortest laat uitvoeren - Artikelpost

Tips wanneer je een blowerdoortest laat uitvoeren

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 122 | Aantal woorden: 427 | Datum: | 0 commentaar

Wil je de blowerdoortest laten utvoeren? Of twijfel je of dit gunstig is voor jouw situatie? In deze blog hebben we enkele praktische tips wanneer je je gaat voorbreiden op het laten uitvoeren van een blowerdoortest. Zo weet je wat je (waarschijnlijk) te wachten staat wanneer je de test laat uitvoeren. Bovendien kun je eventuele voorzorgsmaatregelen nemen om de test succesvoller te laten zijn.

Huis voorbereiden

Bepaal tijdens de blowerdoortest hoeveel lucht de woning kan verlaten door ongewenste openingen in de schil van het pand. Wanneer een lekdetectiebedrijf een blowerdoortest komt uitvoeren, is het daarom erg belangrijk om openingen zoals deuren en ramen af ​​te sluiten. Ook ventilatieroosters en kleinere openingen (zoals eem kattenluikjes, kleiner raampje) dienen te worden afgesloten. Nadat alle openingen naar buiten zijn gesloten, moeten alle binnendeuren worden geopend zodat de lucht die door de blowerdoor wordt verdeeld, door het gebouw kan stromen. Zorg er ten slotte voor dat eventuele losse onderdelen of voorwerpen in huis worden beschermd, bijvoorbeeld los glas in een raamkozijn, of breekbare elementen.

Benut quick wins

Over het algemeen zijn zolders, kelders en garages plaatsen waar luchtlekkages optreden. Luchtlekken op deze plaatsen hebben een negatieve invloed op de resultaten van de blowerdoortest. De open brievenbus, het dak, ramen en de rolluikkast zijn de belangrijkste punten die gevoelig zijn voor luchtlekkage. Je kunt zelf een aantal effectieve maatregelen nemen door tochtstrips of een nieuwe laag kit aan te brengen. Als je de optimalisatie-opties hebt geïmplementeerd voordat je de test laat uitvoeren, kunnen lekdetectie-experts zich concentreren op lekken die u niet zelf kunt identificeren en repareren. Zo benut u (de uitkomsten) van de blowerdoortest het best.

Inplannen test

Onthoud dat je tijdens de test je woning gewoon kunt blijven gebruiken, alleen de buitendeuren en ramen moeten gesloten blijven en de binnendeuren moeten open staan. Daarom is het belangrijk om geen afspraken buiten de deur in te plannen wanneer de test plaatsvindt - en je zelf hierbij anawezig wilt zijn. Laat de hond dus van te voren uit, en bewaar het boodschappen doen tot na de test, om zo te voorkomen dat de test wordt verstoord.Over de Auteur

We delen enkele tips over het (laten) uitvoeren van een blowerdoortest.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[350 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo