TL LED Lampen besparen bedrijven veel geld - Artikel Post - Artikel Marketing

TL LED Lampen besparen bedrijven veel geld

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 474 | Aantal woorden: 409 | Datum: | 0 commentaar

Het is de meeste mensen inmiddels duidelijk geworden dat er door het vervangen van gloeilampen en halogeen spots bijzonder veel energie bespaart kan worden in een huishouden of zakelijke omgeving. Waar veel mensen echter nog besparingen over het hoofd zien is onder andere bij het gebruik van LED TL Buizen. Hoewel de redenen tot vorig jaar grotendeels gegrond waren, is daar door technologische ontwikkelingen in de markt voor LED verlichting inmiddels ook verandering in gekomen. 

Waarom LED TL Lampen plaatsen?

 

TL Buizen branden over het algemeen (veel) langer dan gloeilampen. Ze worden gebruikt voor het verlichten van winkels, scholen, bedrijfspanden et cetera. Deze lampen branden vaak 12 uur per dag of meer. Dit betekend dat de potentiele besparing dan ook veel groter is dan veel mensen denken. Een voorbeeld; een bedrijfsruimte wordt verlicht door 20 klassieke TL buizen van Philips a 55 Watt. Deze is te vervangen door een 23 Watt LED TL die dezelfde lichtkleur en hoeveelheid lumen geeft. De besparing is niet zo groot als bij gloeilampen, waar besparingen tot 90% mogelijk zijn, maar nog altijd ongeveer 55%. Bij een gebruik van 250 dagen per jaar kan het bedrijf, op jaarbasis, €384,- besparen door over te stappen naar LED verlichting. Dat is een significante besparing. De aanschafkosten van de lampen zijn, bijvoorbeeld bij Ledvoordeel.nl, €799,-. De terugverdientijd is deze is dus ongeveer 2 jaar. Dat is langer dan bij gloeilampen en halogeen verlichting, maar vaak worden “onderhoudskosten”  volledig buiten beschouwing gelaten.

LED TL Buizen gaan langer mee

 

 

LED TL’s hangen vaak op hoge plaatsen, die niet altijd even makkelijk te bereiken zijn. Soms is er zelfs een hoogwerker nodig om de kapotte lampen te kunnen vervangen. Er zitten dus verborgen kosten in het gebruik van ouderwetse TL Lampen, omdat deze nu eenmaal vaker vervangen dienen te worden. Wanneer de levensduur van een goede led tl dan wordt meegenomen, die 30.000 tot 50.000 uur is, dan leert men dat er veel meer geld bespaart kan worden dan aanvankelijk gedacht door het overstappen naar LED tl.Over de Auteur

Techniek is een passie en sinds enkele jaren hou ik de ontwikkelingen in de markt voor led verlichting nauwlettend in de gaten. Veel mensen zijn niet op de hoogte van de mogelijkheden die er in de markt beschikbaar zijn. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Commentaar


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[223 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo