FB pix Toilet blijft doorlopen? - Artikelpost

Toilet blijft doorlopen?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 372 | Aantal woorden: 510 | Datum: | 0 commentaar

 

Toilet blijft doorlopen

Het kan gebeuren dat uw toilet na het doorspoelen blijft doorlopen. Naast dat dit een vervelend geluid veroorzaakt gaat er ook behoorlijk wat water onnodig verloren. Om dit probleem op te laten lossen kunt u natuurlijk contact opnemen met een loodgieter. Wilt u het liever zelf proberen? Hier leest u hoe!

 

Allereerst moet u achterhalen wat de oorzaak is voor het doorlopen van het water. Hiervoor is het handig om te kijken hoe het mechanisme bij u in elkaar zit. Spoel door en kijk in de spoelbak wat er gebeurt. In de meeste toiletten wordt gebruik gemaakt van een ventiel onderaan de spoelbak, een vlotter, een vlotterkraantje en een bodemklep.

 

Soms kan het grondig schoonmaken van de onderdelen in de spoelbak al een oplossing zijn. Daarom is het handig om hiermee te beginnen. In de spoelbak kan kalkaanslag ontstaan. Om de spoelbak en de onderdelen die hierin zitten te ontkalken kunt u ontkalkingsmiddel gebruiken of eventueel schoonmaakazijn. Als u echt de onderdelen los wilt maken om te reinigen moet u er aan denken om eerst het water volledig af te sluiten.

 

Als het schoonmaken niet heeft geholpen is het tijd om verder te zoeken. Sluit allereerst het water af door de hoofdkraan dicht te draaien. De hoofdkraan vindt u in de buurt van de meterkast, voor de watermeter. Het gaat om een zwarte of rode knop die rechtsom dicht gedraaid kan worden. Als het water is afgesloten en het water blijft doorlopen, dan zit het probleem bij het bodemventiel of de bodemklep. Deze horen goed af te sluiten waardoor er niet zomaar water in de toiletpot loopt. Het kan zijn dat u een van deze onderdelen moet vervangen.

 

Wanneer er na het dichtdraaien van de hoofdkraan geen water meer doorstroomt, wordt het probleem veroorzaak door de vlotter of het vlotterkraantje. Het vlotterkraantje kan beschadigd zijn of de vlotter staat verkeerd afgesteld. Wanneer het vlotterkraantje beschadigd is kunt u deze vervangen. In sommige gevallen gaat het alleen om het leertje van de vlotterkraan, die vervangen is dan voldoende. Als het vlotterkraantje in orde lijkt te zijn, kunt u de afstelling van de vlotter wat aanpassen. De stelschroef kan losser en strakker aangedraaid worden, probeer dit tot het probleem is opgelost.

 

Hebben deze tips bij u niet gewerkt of laat u deze klus toch liever aan een vakman over? Neem dan contact op met onze loodgieters.Over de Auteur

Heeft u een probleem waarmee een loodgieter in Utrecht u kan helpen, en bent u op zoek naar de beste vakman in de regio? U bent hiervoor aan het juiste adres bij ons loodgietersbedrijf: SL B.V

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[204 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo