FB pix Trap verlichten met LED strips: tips en advies - Artikelpost

Trap verlichten met LED strips: tips en advies

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 230 | Aantal woorden: 691 | Datum: | 0 commentaar

Dat de vraag naar LED strips steeds meer toeneemt is een feit. Je ziet ze zowel bij de particulier als zakelijke gebruiker. Veel horeca maken gebruik van LED verlichting, maar ook winkeliers, tandartsen, kappers en DJ’s maken er veel gebruik van. Daarnaast zie je LED verlichting steeds meer terug in het interieur van woningen, in en rondom het huis. Denk bijvoorbeeld aan LED verlichting op trappen. Een aantal tips en advies uitgelicht voor trappen met LED strips.

Hoe LED strips het beste verwerken bij de trap?

In de meeste gevallen worden LED strips gelijk tegen de trap aangeplakt. Worden de strips in het directe gezichtsveld verwerkt dan kunnen de strips fel en niet fijn voor de ogen zijn. Dat geldt met name als de LED strips op een horizontale wijze tegen de trappen zijn aangeplakt. Dit kan heel hinderlijk zijn en niet gewenst. Met het plakken van LED strips gelijk tegen de trap krijg je dus niet het gewenste effect. Ook al schijnen de strips indirect krijg je geen juist effect. Het mooiste effect krijg je wanneer het licht van de LED strips een filter krijgt van een opaal of melkwitte afdekking. De beste LED strips vind je bij LedstripXL.nl.

De LED strip profiel gebruiken voor trappen

Om LED strips weg te werken in de trappen kun je het best gebruik maken van de speciale aluminium LED strips profielen. De strip kun je gelijk in het profiel vastplakken en vervolgens sluit je de strips aan op een voeding, controller of trafo. Zodoende kun je heerlijk genieten van het mooie licht vanaf je muren. Ook is het mogelijk om de LED profielen gelijk aan de muur vast te zetten met montageklemmen of het profiel vastschroeven. Kies je voor een inbouw LED profiel dan is het mogelijk om het profiel in de muur te vrezen.

Het voordeel van LED strips op trappen

LED verlichting op trappen zorgen ervoor dat je een mooi egaal licht krijgt. Het is als het ware een strakke lichtlijn. Dat geldt met name als je de keuze maakt voor een LED profiel waar de LED strip dichter in het profiel ligt. Branden de LED strips dan worden ze al snel heet en als ze niet genoeg verkoeling krijgen dan gaan ze een stuk minder lang mee. Maak je gebruik van een LED muurprofiel dan verlengt dat de brandtijd van de strips aanzienlijk. Daarnaast is vervanging van LED strips aan bijvoorbeeld het plafond niet prettig dus hoe langer de LED strips meegaan hoe beter.Over de Auteur

Als handige klusser deel ik graag tips en tricks voor diverse klussen. In deze blog schrijf ik over led strip verlichting.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo