FB pix Traprenovatie - Artikelpost

Traprenovatie

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 3072 | Aantal woorden: 582 | Datum: | 0 commentaar

Een trap brengt u naar een hoger plan. Dat is een wat abstracte zegswijze, wel met een kern van waarheid!De trap in een woonhuis heeft een specifieke funktie en daarom moet die trap veilig, gemakkelijk bereikbaar zijn èn opvallen. Dat laatste is niet voor elke traphouder een eerste vereiste, maar als uw trap gerenoveerd moet worden is het misschien niet zo gek om meer aandacht te besteden aan de te vernieuwen trap. Natuurlijk zijn plaats en ruimte belangrijke factoren, maar het is bij renovatie heel goed mogelijk, uitgaande van de bestaande situatie, om de trap met nieuwe materialen te moderniseren. De oude situatie zal daarbij niet veel veranderen.

Anderszijds biedt een totale traprenovatie bij uitstek mogelijkheden om de trap met aangrenzende ruimten te veranderen naar eigen inzicht, waardoor het huis een bescheiden gedaansverandering ondergaat.

Een tekening van de bestaande situatie en een advies van een deskundige op het gebied van traprenovatie zijn geen overbodige luxe. Deze deskundige zal de bestaande situatie in kaart brengen, een advies geven en toelichten. Het gaat er om een passende en veilige trap te plaatsen, die recht doet aan de plaats in het huis. De keus van het materiaal zal in grote mate afhangen van het gebruik van de trap. Voor een gezin van 5 tot 6 personen, waar de trap dagelijks tientallen keren bestormd wordt, is de trap onderhevig aan een grotere slijtage dan in een 2 persoonshuishouden, waar alleen 's ochtends en 's avonds van de trap gebruik gemaakt wordt.

Het is voorafgaande aan een traprenovatie niet verkeerd om eens goed rond te kijken in verschillende woningen, oud of modern, en te letten op gebruikte materialen, plaatsing, vorm en kleur. De traprenovatie is afhankelijk van uw budget, maar beknibbelen op dit budget zal, na verloop van tijd, wellicht negatieve gevolgen hebben.

Daarom is het bij een traprenovatie van groot belang dat u zich vantevoren laat informeren bij een gerenommeerd bedrijf en alle details goed tegen elkaar afweegt. Het zal u toch niet gebeuren dat door bezuinigen op de traprenovatie u, bij de inwijding van de nieuwe trap, tè snel beneden bent?

Over de Auteur

Ronald Molenaar is een freelance tekstschrijver.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo