Tuin inrichten anno 2020 - Artikelpost

Tuin inrichten anno 2020

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 147 | Aantal woorden: 857 | Datum: | 0 commentaar

Wat zijn de trends voor in de tuin in 2020? Het is een goede vraag wanneer je de tuin wilt veranderen. Het is belangrijk om mee te gaan met de trends en ook om een toekomstbestendige tuin te krijgen. We bespreken graag de belangrijkste trends met je. 

Wellness in de tuin voor minder stress

Het is steeds belangrijker om minder stress te ervaren. Zorg voor voldoende rustmomenten en een plek waar je helemaal tot jezelf kunt komen. Een lekker bubbelbad in de tuin of een mooie jacuzzi zie je steeds meer. Mensen kiezen natuurlijk ook voor mooie tuinmeubels waar ze lekker in kunnen ontspannen. Het is heerlijk om thuis te komen om dan lekker in de tuin te gaan zitten. Natuurlijk horen hier ook groene kleuren bij. Het is goed om te kiezen voor groenblijvende planten en bomen in de tuin. Het ziet er dan ook in de winter nog gezellig uit. 

Een veranda of overkapping

Het is goed om een overkapping te maken in de tuin als dit kan. Het zorgt ervoor dat het mogelijk is om langer te genieten van de ondergaande zon en de lange zomeravonden. Ook de warme winterzon is iets om van te genieten. Natuurlijk is het een optie om een heater te plaatsen. Op die manier is het mogelijk om het hele jaar rond te genieten van de overkapping. 

Een onderhoudsarme tuin 

Steeds meer mensen willen wel de lusten, maar niet de lasten. Wanneer er voldoende budget is voor een tuinman is dit uiteraard geen probleem. Het is niet erg om dan een tuin te hebben waar het nodige onderhoud aan moet gebeuren. Met een kleiner budget is het slim om voor de juiste planten te kiezen. Denk aan bodembedekkers om het onkruid geen kans te geven. Ook kies je voor planten die het hele jaar door groen zijn en hun bladeren niet verliezen. Het is geen leuke klus om in de koude en gure maanden de bladeren bij elkaar te vegen. Een onderhoudsarme tuin is de oplossing. Het betekent trouwens niet dat je er soms wat tijd en liefde aan moet besteden. 

Klaar voor de extremen 

Wanneer je een tuin gaat aanleggen is het belangrijk om de tuin voor te bereiden op de extremen. Het kan tegenwoordig heel heet worden. Het zorgt voor langere periodes van droogte. Daarnaast zijn de regenperiodes heftiger en ook langer. Beide zorgt voor problemen in de tuin. De tuin kan bij een stevige regenbui in een modderpoel of nog erger een vijver veranderen. Iets wat je natuurlijk wilt voorkomen. Het is goed om te zorgen dat dit niet gebeurt. Zorg daarom voor een goede drainage in de tuin. Daarnaast is het slim om te zorgen voor een opslagsysteem voor het water. Het water is dan tijdens de droge periode te gebruiken. Doordat je jouw tuin hier goed op voorbereid is het mogelijk om heel lang van de tuin te genieten. Het is natuurlijk slim om de keuze voor de planten hier ook op aan te passen. Kies voor planten die een overvloed van water kunnen overleven en daarnaast ook een langere droge periode.Over de Auteur

Maartje van SEO-ondersteuning beantwoordt belangrijke lezersvragen. In dit artikel lees je hoe je je tuin inricht anno 2020.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[316 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[183 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[126 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo