Tuinadvies van een specialist is aan te raden - Artikelpost

Tuinadvies van een specialist is aan te raden

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 338 | Aantal woorden: 394 | Datum: | 0 commentaar

Goed tuinadvies is onmisbaar bij het aanleggen van een nieuwe tuin. In de meeste gevallen gebeurt het inwinnen van tuinadvies via verschillende kanalen. Zo gaan de de meeste mensen vaak eerst online zoeken naar inspiratie voor hun nieuwe tuin. Tal van websites en tuinmagazines bieden daarbij uitkomst. Het maken van een moodboard is ook iets om aan te raden. Door een moodboard te maken wordt de inspiratie inzichtelijk gemaakt.

Het inwinnen van tuinadvies gaat echter verder dan dat. Nadat er inspiratie is opgedaan gaan de meeste mensen om de tafel met bijvoorbeeld een tuinarchitect. Alle inspiratie wordt op tafel gegooid en de wensen worden besproken. De tuinarchitect zal het proces sturen en begeleiden. Hij of zij is namelijk een expert op het gebied van tuinen en heeft kennis van zaken.

Van tuinadvies tot het aanleggen van de tuin

Bij het bespreken van de wensen wordt er eerst gekeken naar de mogelijkheden die de tuin met zich mee brengt. De ligging, de vorm en de afmetingen van de tuin vormen daarbij de basis. Op basis van die factoren kunnen de eerste stappen gezet worden.

In sommige gevallen zal een tuinarchitect ter plekke al een eerste schets maken, maar in de meeste gevallen wordt deze stap overgeslagen. Nadat de tuinarchitect alle wensen in kaart heeft gebracht zal een voorlopig tuinontwerp opgesteld worden.

Het voorlopige tuinontwerp kan worden gezien als een schets waarin te zien is wat de klant kan verwachten. Het bespreken van het voorlopige tuinontwerp gebeurt vaak bij de klant thuis of op het kantoor van de tuinarchitect. Daarbij wordt er gekeken of het eerste ontwerp volledig is, aan de wens en aan de behoeften voldoet.

Zodra dat het geval is zal de tuinarchitect zich richten op het maken van het definitieve tuinontwerp. In de meeste gevallen wordt het definitieve tuinontwerp ook voorzien van een beplantingsplan. Ook het definitieve tuinontwerp wordt uiteindelijk gepresenteerd. Zodra er een akkoord op het definitieve tuintonwerp is gegeven kan het aanleggen van de tuin beginnen.  Over de Auteur

De auteur van dit artikel is Martijn Smeets, eigenaar van de website VergelijkHoveniers.nl

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo