Tuindeur beveiligen tegen inbrekers, doe je zo! - Artikelpost

Tuindeur beveiligen tegen inbrekers, doe je zo!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 190 | Aantal woorden: 901 | Datum: | 0 commentaar

Houd inbrekers niet alleen buiten je woning, maar voorkom ook een inbraak via de tuin. Als een inbreker in de tuin weet te komen, kan deze vaak in alle rust zijn slag slaan. De kans dat inbrekers worden opgemerkt door voorbijgangers of omwonenden is in dit geval immers veel kleiner. Een tuindeur beveiligen is niet eenvoudig! Daar komt bij, dat een inbreker over de deur of schutting heen zou kunnen klimmen. Je wilt immers voorkomen dat de tuin bij je woning een heuse vesting wordt. Een tuindeur beveiligen tegen inbrekers kan op verschillende manieren, waarvan je er in dit artikel een aantal vindt. 
Bijzetsloten gebruiken bij tuindeuren 

Een normale tuindeur, vaak onderdeel van de schutting, kan beveiligd worden met een bijzetslot. Bijzetsloten worden in verschillende soorten aangeboden. Sommige bijzetsloten werken met een cilinder, andere enkel met een knip of schuif. Bij zo’n knip of schuif zou een inbreker deze los kunnen halen door zijn hand door de schutting te bewegen. Iets wat je wilt voorkomen! Het is om deze reden verstandig om een knip of schuif te combineren met een slot, welke over een cilinder beschikt. Dit zijn andere cilindersloten, dan de sloten die op deuren in huis worden gebruikt. Vaak heeft de cilinder slechts één contactpunt met een houten paal van de schutting. Daar waar reguliere cilindersloten van meerdere contactpunten zijn voorzien. 


Cilinderslot in een tuindeur met kozijn 

Naast de tuindeuren die onderdeel zijn van een schutting, kun je voor een deur met kozijn kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een tuindeur, die geplaatst wordt tussen twee stenen muren bij de ingang van je tuin. In zo’n situatie is de kans kleiner dat een inbreker over de muur heen zal klimmen. Deze is doorgaans hoger dan de houten schutting. Daarbij bieden de planken van een schutting grip, wanneer een inbreker hier overheen probeert te klimmen. Iets wat bij een stenen muur veel lastiger gaat. Bij dit type deur is het gebruik van cilindersloten verstandig. Het kozijn is stevig genoeg om niet te verzwakken bij het gebruik van meerdere contactpunten tussen de deur en het kozijn. 


Combineer de sloten met een camerasysteem 

Om de kans op een inbraak via de tuin te verkleinen, is het slim om de sloten op de tuindeur te combineren met een camerasysteem. Hierbij heb je verschillende mogelijkheden. Kies bijvoorbeeld tussen een reguliere beveiligingscamera, welke de beelden opslaat op een externe harde schijf of via de cloud, en dummycamera’s. Deze dummycamera’s zijn aanzienlijk goedkoper, maar nemen geen beelden op. Althans, de beelden worden niet opgeslagen en kunnen vaak ook niet worden ingezien via een stream. Ondanks dat deze dummycamera’s geen beelden opnemen, zijn ze nauwelijks van de reguliere beveiligingscamera’s te onderscheiden. Het maakt ze hierdoor zeer geschikt voor het beveiligen van de tuin. 


Schakel een slotenmaker in om de tuindeur van een goed slot te laten voorzien en de beveiligingscamera’s op te laten hangen. Ook kan een slotenmaker advies geven over de wijze waarop je de beveiliging rond je woning kunt verbeteren. 

 

Bron: deslotenmakerdordrecht.nl

Over de Auteur

Een particulier die het leuk vindt om informatie over verschillende onderwerpen te delen

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[344 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[144 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[84 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo