Tuinman - Artikelpost

Tuinman

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 936 | Aantal woorden: 466 | Datum: | 0 commentaar

 

Een tuinman heeft zich gespecialiseerd op het gebied van tuinen. Hier weet hij alles van af waardoor de tuinen die hij verzorgt in perfecte staat blijven. Hierbij kan een tuinman voor zowel particulieren als bedrijven werken. Maar daarnaast kan hij ook ingehuurd worden door de gemeente om de onderhoud over de gemeentegrond bij te houden. Een tuinman hoeft tevens niet direct een hovenier te zijn omdat een hovenier in de meeste gevallen meer doet dan het onderhouden van de tuinen.

 Over het algemeen werken tuinmannen wekelijks op andere locaties. Dit omdat ze geen week bezig zijn met tuinen te onderhouden. Al had de tuinman namelijk maar een werkplek gehad, had hij niet voldoende werk voor de hele week waardoor hij geen volledige baan zou hebben. Wel werken tuinmannen met onderhoudscontracten. In dit contract staat hoe vaak per maand/jaar hij de tuin zou moeten verzorgen en in welk tijdslimiet.

 

 Afwisselend werk

De taken die een tuinman verzorgt zijn per seizoen verschillend, hierdoor is het werk erg afwisselend. Het ene moment ben je aan het onkruid wieden en het andere moment aan het grasmaaien. Maar het bemesten, snoeien en zaaien van de grond van de tuinen behoort ook tot de werkzaamheden.

 Kennis

Een tuinman heeft veel kennis nodig. Wanneer hij niet beschikt over voldoende kennis kunnen er fouten ontstaan. Daarom is een opleiding erg belangrijk, op deze opleiding zal je alles leren over planten, bomen, voedingen, enzovoorts. Dit is erg belangrijk omdat sommige planten en bomen niet het hele jaar door gesnoeid mogen worden. Daarnaast horen tuinmannen ook verstand te hebben over andere zaken die in een tuin te vinden zijn. Hierbij kun je denken aan verlichting, veranda’s en vijvers. Dit betekent dat hij naast het aanleggen en onderhouden van tuinen ook een vijver kan maken of een veranda kan neerzetten.

 Tuinman zoeken

Een tuinman zal voornamelijk werkzaam zijn in tuinen, parken en plantsoenen. Ze worden ook wel eens ingehuurd door particulieren. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan door een advertentie te plaatsen  met de kop “tuinman gezocht” in de krant. Tegenwoordig zijn er gespecialiseerde websites waar je gemakkelijk in contact kan komen met een tuinman. Over de Auteur

Hoi,

Ik heb een stukje geschreven over de tuinman. Ik wens jullie veel leesplezier !!!

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

Het groot kerstverhalenboek
Het groot kerstverhalenboek

€ 15,00
Toon product

Ik zocht Allah en vond Jezus
Ik zocht Allah en vond Jezus

€ 24,99
Toon product

Bruder John Deere zitmaaier met aanhanger en tuinman
Bruder John Deere zitmaaier met aanhanger en tuinman

€ 27,99
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[392 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[187 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[75 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo