Tuinset maken van pallets? Hier moet je op letten! - Artikelpost

Tuinset maken van pallets? Hier moet je op letten!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 199 | Aantal woorden: 509 | Datum: | 0 commentaar

Het blijft langer licht, de temperaturen stijgen en de bloemetjes bloeien. De zomer is op komst! Tijd om lekker buiten te gaan zitten, dus! Ben je nog op zoek naar een mooie tuinset? Dan kun je een hoop geld besparen door er zelf eentje te maken van pallets. Tuinsets van pallets zijn de laatste jaren ontzettend in trek en zijn - als je een beetje handig bent - eenvoudig zelf te maken. Hiervoor zijn op het web al de nodige handleidingen te vinden. Maar waar moet je, naast de uitvoering, nog meer op letten als je een tuinset van pallets wilt maken?

pallets

Diverse soorten pallets

Het is belangrijk te weten dat ‘pallet’ een verzamelnaam is voor verschillende soorten houten transportplateaus. Stel dat je een bank van pallets wilt maken, dan staat het natuurlijk wel zo mooi wanneer je hiervoor alleen pallets van hetzelfde type gebruikt. We nemen daarom de meestvoorkomende palletsoorten met je door.

Europallets

Waarschijnlijk zijn dit de pallets die je het meest bekend voorkomen. Voor particulieren zijn ze niet altijd eenvoudig te verkrijgen, omdat bedrijven ze niet zomaar weggeven. Er zit namelijk statiegeld op. Europallets zijn stevige en vrij zware pallets, die veelal in de transportsector worden gebruikt. Niet zomaar iedereen mag deze pallets maken. Hiervoor zijn specifieke bedrijven aangewezen, die zich bij de vervaardiging moeten houden aan strikte regels. De belangrijkste is dat de pallets moeten voldoen aan de standaardafmetingen van 80 x 120 centimeter.

Blokpallets

Blokpallets lijken op europallets, maar hebben dunnere en smallere latten. Ze zijn verkrijgbaar in diverse maten en er bestaan lichte, middelzware en zware varianten. Blokpallets zijn doorgaans goedkoper dan europallets.

Wegwerppallets

De naam wegwerppallet klinkt wellicht wat oneerbiedig, want ook deze pallets zijn zeer goed bruikbaar voor het maken van tuinmeubelen. Ze zijn minder stevig en minder zwaar dan euro- en blokpallets en komen in diverse afmetingen voor. Veel bedrijven krijgen hun goederen van leveranciers op deze wegwerppallets binnen. Hierdoor komen ze met enorme aantallen pallets te zitten, die een hoop ruimte innemen. Daarom kun je deze pallets vaak gratis komen ophalen.

Pallets op maat

Wil je graag een tuinset maken van nieuwe pallets, die natuurlijk allemaal dezelfde afmetingen moeten hebben? Dan kun je pallets op maat laten maken. Dit wordt voornamelijk gedaan voor bedrijven die goederen vervoeren in een specifieke afmeting. Voor je tuinset kun je dit echter natuurlijk ook laten doen! Zo ziet je zelfgemaakte tuinset er superstrak en gloednieuw uit, terwijl je nog steeds een stuk goedkoper uit bent dan bij het kopen van een nieuwe, kant-en-klare tuinset!Over de Auteur

Specialist

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo