Tuintips voor in de winter - Artikelpost

Tuintips voor in de winter

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 294 | Aantal woorden: 500 | Datum: | 0 commentaar

Wanneer je een tuin hebt in de winter kunnen we tips geven om deze te onderhouden. Zo begint de grond langzaamaan op te warmen waardoor planten daarna beter kunnen groeien. Hierdoor is het ook een goede periode om planten en bomen in de grond te planten. Denk bijvoorbeeld aan hagen, deze kun je namelijk het beste in het vroege voorjaar al planten. Als het wel nog vriest kun je beter niet bezig zijn met planten want dan kunnen deze doodvriezen. Je kunt in deze winterperiode ook beginnen met het voor zaaien van planten. Je kunt ervoor kiezen om dit in huis te doen of in een kas. Het beste kun je de planten veel lucht geven zodat ze een hoge luchtvochtigheid voorkomen. Hierdoor zou je namelijk schimmel kunnen krijgen wat ten nadele van de planten kan zijn. Tevens kun je kale plekken in het gras inzaaien want het begint namelijk weer harder te groeien in februari. Ook kun je het beste op tijd beginnen met meststoffen te strooien om je gras extra voedingsstoffen te geven. Wanneer je een vijver hebt is het ook de bedoeling dat je het water plaatselijk open laat blijven. Wanneer deze dichtgevroren is kun je deze het beste deze open hakken want dit is nadelig voor vissen. Tevens hoeven ze bij temperaturen onder de zes graden niet gevoerd te worden omdat ze vaak toch al niet zo'n honger hebben in deze tijd. Ook is het handig om goed voor vogels te zorgen in deze tijd. Zij hebben namelijk meer moeite met voedsel te vinden dus dan kun je ze wel ondersteunen in deze tijd. Zo kun je voederhuisjes neerzetten of pindanoten en vetbollen ophangen en strooien op verschillende plekken in de tuin. Tevens is het een idee om ze regelmatig te voorzien van vers drinkwater.

Ook is het aan te raden goed je gereedschap onder handen te nemen. Wanneer je het namelijk niet gebruikt kun je deze het beste op een droge, vorstvrije plaats bewaren. Ook kun je ze het beste grondig reinigen en herstellen of je kunt ervoor kiezen ze te slijpen. De houten stelen kun je het beste inwrijven met lijnolie want dit kan ervoor zorgen dat je gereedschap langer mee kan gaan. Hierdoor blijft het materiaal beter in stand.

Wanneer je op zoek bent naar tuinmeubelen kun je Fonteyn bezoeken. In deze shopping mall kun je bijvoorbeeld https://www.fonteyn.nl/tuinmeubelen/ligbedden/ bewonderen. Tevens kun je hier andere meubelen of tuingerelateerde zaken vinden zoals https://www.fonteyn.nl/veranda/tuinkamers/ en veranda's.

Over de Auteur

Fonteyn kun je bezoeken als je op zoek bent naar nieuwe tuinmeubelen of andere tuin gerelateerde zaken.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo