FB pix Turnkey bouwen - Artikelpost

Turnkey bouwen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 3397 | Aantal woorden: 381 | Datum: | 0 commentaar

Wanneer gekozen wordt voor turnkey bouwen, dan geeft de opdrachtgever de volledige bouwopdracht aan één bouwpartner uithanden. De turnkey bouwer is daarmee als enige verantwoordelijk voor de eindprestatie in het geheel. Dit is dus een aanzienlijk verschil met de standaard bouwmethode, waarbij de bouwer echt alleen verantwoordelijk is voor de bouw. Dit betekent dat het turnkey bouwbedrijf ook verantwoordelijk is voor de architectuur. De opdrachtgever heeft als grootste voordeel dat slechts zaken gedaan hoeven te worden met één partij, waardoor alle bouwwerkzaamheden en alles wat daarbij komt kijken, bij één partner wordt ondergebracht.

Eén aanspreekpunt in het bouwproces

Dit hoeft echter niet te betekenen dat de turnkey bouwer de enige partij is die betrokken is bij het proces. Er zijn genoeg bouwbedrijf die turnkey bouwen en nog partners hebben. Zo werken deze bedrijven vaak samen met bijvoorbeeld architecten en leveranciers van bouwmaterialen. Maar voor de opdrachtgever is er maar één aanspreekpunt, in plaats van meerdere aanspreekpunten.

Met turnkey bouwen zijn veel verschillende bouwwerken te realiseren. Zo kan er bijvoorbeeld een woning gebouwd worden, maar is ook een bedrijfshal bouwen mogelijk. Eigenlijk alles wat met bouwen en bouwwerken te maken heeft, kan als turnkey bouwwerk worden gerealiseerd. Belangrijk is uiteraard wel het vinden van een partij die ook daadwerkelijk als turnkey bouwer wil fungeren.

Aandachtspunten

Wat belangrijk is om rekening mee te houden als u turnkey wilt laten bouwen, is dat het belangrijk is dat alles zorgvuldig wordt afgestemd. Niet alleen de constructie, maar ook de materialen en de procedures. Het turnkey bouwbedrijf moet het bouwproces dan ook doorzichtig en eenduidig kunnen uitleggen. Dit vertaalt zich in een programma van eisen, waarin budgetten worden vastgesteld. Deze budgetten kunnen bijvoorbeeld voor het totale project bepaald worden, maar ook voor bepaalde onderdelen van het bouwtraject. Dit geeft goede richtlijnen aan, waardoor het bouwproces op bepaalde vlakken alvast helemaal is uitgestippeld.

Over de Auteur

Geïnteresseerd in een breed aantal onderwerpen, met name de B2B markt.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo