FB pix Uitbouw aan uw huis - Artikelpost

Uitbouw aan uw huis

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2578 | Aantal woorden: 477 | Datum: | 0 commentaar

U woont prettig met uw gezin in uw huis, de omgeving is heerlijk, veel groen om te wandelen met de familie of de hond, scholen dichtbij voor de kinderen en op een steenworp afstand een gezellig winkelcentrum. Kortom, u wilt daar niet meer weg en voor de rest van uw leven blijven wonen met uw gezin, ook als de kinderen uiteindelijk allemaal weer het huis uit gaan. Maar waar er in het begin genoeg ruimte was in de woonkamer, wordt het nu toch net te krap met 3 puberende kinderen in huis. Vader mist een rustige plek waar die even bij kan komen met zijn krant na een dag hard werken, dus wordt besloten om een serre als uitbouw te plaatsen. Er wordt een raming gemaakt van de kosten voor het plaatsen van de aanbouw, gekeken of er genoeg budget voor is, maar hoe gaat een en ander verder in zijn werk?

Bouwen wordt eenvoudiger

Goed nieuws voor de klussers, doe-het-zelvers en bouwbedrijven. Vanaf november 2014 wordt het eenvoudiger om te bouwen met minder vergunningen. Nu is het zo dat je zonder vergunning tweeëneenhalve meter aan het hoofdgebouw mag aanbouwen zonder vergunning. Dat wordt vier meter en dat is toch een aanzienlijke verruiming te noemen. Ook zal vaker gebruik gemaakt gaan worden van de korte procedure van acht weken voor het aanvragen van een omgevingsvergunning in plaats van de reguliere termijn van zes maanden. Allemaal zaken die het plaatsen van een uitbouw of aanbouw vergemakkelijken. Wat ook een grote verandering is, in de toekomst mag ook een mantelzorgwoning in de tuin worden geplaatst voor mensen die op een gegeven moment mantelzorg nodig hebben. Het voordeel van bijvoorbeeld een mobiele mantelzorgwoning is, dat niet de huidige woning waar de desbetreffende persoon woont geheel verbouwd en aangepast hoeft te worden.

Kosten besparen

Tegenwoordig kost alles veel geld, zeker ook het plaatsen van een uitbouw zoals een serre. Het uurloon van de werknemers die de klus gaan klaren kunnen aardig oplopen, los van de diverse bouwmaterialen en andere zaken. In overleg met de aannemer kunt u voorstellen om bepaalde zaken die geen specialistische kennis vereisen, zelf met familieleden of vrienden uit te voeren. Gereedschap is per dag te huur, het enige wat u verder kwijt bent is uw vrije tijd. Een dergelijke aanpak kan het kostenplaatje aanzienlijk drukken, Bovendien kan het ook nog leuk zijn om eens na een week op kantoor gezeten te hebben, in het weekend de handen flink uit de mouwen te steken.Over de Auteur

Bij Bouwmarkttotaal kunt u terecht voor al uw bouwproducten en gereedschap voor het verbouwen of klussen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo