Uw bestrating rondom huis mooi houden - Artikel Post - Artikel Marketing

Uw bestrating rondom huis mooi houden

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 465 | Aantal woorden: 526 | Datum: | 0 commentaar

Een vakkundig aangelegde oprit of sierbestrating is niet alleen praktisch, maar ziet er ook verzorgd en netjes uit. Er zijn allerlei mogelijkheden op het gebied van tegelsoorten en patronen. Is uw bestrating eenmaal gelegd, dan is het uiteraard de bedoeling dat uw bestrating mooi blijft. Dit kan door middel van goed onderhoud. Lees hier wat u allemaal kunt doen om uw bestrating mooi te houden.

Voorkom aanslag van mos en algen

Zeker in een vochtig landje als Nederland krijgt u al snel te maken met aanslag van mos en algen als u niet de juiste maatregelen treft. Mos en algen zorgen er niet alleen voor dat uw bestrating er niet meer mooi uitziet, ze kunnen na verloop van tijd ook de bestrating aantasten en poreus maken. Het is daarom belangrijk dat u uw bestrating regelmatig reinigt met speciale anti-mos of anti-algen producten. Een goede tip is om deze producten zowel voor als na de winter te gebruiken. Op deze manier zult u het beste resultaat bereiken.

Kalkaanslag op bestrating

Het kan gebeuren dat er witte vlekken verschijnen op uw bestrating. Dit is kalkaanslag en wordt soms ook wel kalkuitbloeiing genoemd. Deze kalkaanslag ontstaat als gevolg van een chemische reactie tussen cement en water. Dit probleem is bij betonproducten niet te voorkomen. Het is wel mogelijk om deze aanslag te verwijderen met producten die hier speciaal voor zijn ontwikkeld. Let op: chemische reinigingsmiddelen kunnen ervoor zorgen dat de textuur en de kleur van uw bestrating iets veranderen. Het is daarom verstandig om eerst het product uit te proberen op een klein stukje van de bestrating voordat u de hele bestrating ermee onder handen neemt.

Pas op met de hogedrukreiniger

Veel mensen hebben de neiging om voor het reinigen van hun bestrating meteen naar de hogedrukreiniger te grijpen. In sommige gevallen kan dit heel effectief zijn, maar hebt u een bestrating van betonsteen of van natuursteen dan is het gebruik van een hogedrukreiniger af te raden. Door de hoge druk van het water wordt de steen beschadigd en kan het oppervlak ruwer worden waardoor vuil vervolgens gemakkelijker wordt opgenomen. Oftewel, u bereikt hiermee uiteindelijk een averechts effect.

Beste onderhoudsmethode voor uw bestrating

Wat de beste onderhoudsmethode is en welke reinigingsproducten u het beste kunt gebruiken voor uw bestrating hangt van de soort bestrating af. U kunt zich hierover eens laten informeren door een erkend bestratingbedrijf bij u in de buurt. Misschien ziet u het wel helemaal niet zitten om zelf aan de slag te gaan, in dat geval is het ook vaak mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten voor uw bestrating bij een van de bestratingbedrijven in uw regio. Zo hoeft u zelf nergens naar om te kijken en weet u zeker dat de klus vakkundig wordt uitgevoerd.Over de Auteur

Als fantiek blogger van diverse websites heb ik een passie voor het delen van interessante artikelen. Daarnaast ben ik moeder van twee prachtige dochters.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[391 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[120 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[118 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[113 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo