Uw dak isoleren kunt u zelf! - Artikelpost

Uw dak isoleren kunt u zelf!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 490 | Aantal woorden: 490 | Datum: | 0 commentaar

Energielabels is een relatief nieuwe term. Het zegt iets over de energiezuinigheid van uw woning en tegenwoordig is het verplicht om het te noemen bij de verkoop van uw woning. Is uw dak toe aan een nieuwe isolatie? En bent u zelf een beetje handig? Dan kunt u dit best zelf proberen. Het is namelijk geen rocket science. Waar een wil is is een weg. Als u goede wil heeft, en een beetje handigheid, dan kunt u dit zelf!

 

De wet verplicht een dakisolatie van minstens 10 centimeter dikte. Wilt u echt besparen op de stookkosten of een betere geluidsisolatie? Dan kunt u het beste een dikte tussen de 18 en 22 centimeter nemen. Zo bespaart u al gauw één derde van de verwarmingsrekening. Uiteraard geldt: hoe dikker het isolatiemateriaal, des te beter de isolerende werking. U kunt daarom beter nog een dikke laag bovenop de bestaande isolatie aanbrengen dan het bij een dun laagje te houden. Het aanschaffen van het isolatiemateriaal kunt u het beste bij een erkende bouwmarkt doen. De medewerkers daar weten u wel te adviseren welk type het beste bij uw wensen past. In principe is  de bijgeleverd handleiding voldoende om het materiaal netjes te kunnen plaatsen. Toch zijn er een aantal aandachtpunten, ongeacht het type isolatiemateriaal. Zo is het heel belangrijk om te zorgen dat het materiaal de gehele oppervlakte van het dak bedekt en het materiaal dicht tegen elkaar aan geplaatst wordt. Zelfs het kleinste spleetje kan er namelijk al voor zorgen dat kou en geluid uw woning binnenkomt en er warmte verloren gaat. Zorg er daarom voor dat isolatierollen- of platen elkaar een beetje overlappen in plaats van er ruimte tussen te laten. En ook wanneer u de isolatie spuitend aanbrengt kunt u beter iets te veel dan te weinig gebruiken. Te weinig isolatie zorgt ervoor dat het hele project zijn nut verliest, en teveel isolatie kost hoogstens een beetje meer materiaal, maar hier hoeft u het niet voor te laten.

Durft u het toch niet aan om de isolatie zelf te plaatsen? Of heeft u er geen tijd voor? Dan kunt u altijd een erkende en vakkundige dakdekker inschakelen, zoals deze dakdekker in Groningen. Ook in het geval van daklekkage in Groningen kunt u bij ze terecht. Heeft u ze nodig? Bel ze direct en ze komen u snel en vakkundig helpen. Ze kunnen ook voorzien van advies op het gebied van dakisolatie of nieuwe dakbedekking. 

 Over de Auteur

Een erkende dakdekker in Groningen

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[354 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[122 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo