FB pix Vaatwasser Kopen? 3 Tips - Artikelpost

Vaatwasser Kopen? 3 Tips

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1088 | Aantal woorden: 447 | Datum: | 0 commentaar

Kies niet gelijk de goedkoopste

We zitten nu in een recessie maar als wij daar straks uit zijn, en de fabrieken draaien weer op volle toeren dan zal de energie prijs stijgen, omdat de vraag naar energie toeneemt. Nu is het verleidelijk om een vaatwasser te kopen met een lage aanschafprijs.

Maar met een vaatwasser die energiezuinig is en minder water verbruikt. Zal je op de langer termijn minder duur uit zijn. Omdat de stroomkosten en waterkosten lager liggen. Deze vaatwasser heeft bijvoorbeeld een lage aanschaf prijs en wordt door de HIER organisatie gesteund. (HIER houdt zich bezig om de opwarming van de aarde tegen te gaan.)

Bespaar optimaal

KIES DE JUISTE GROTE

Als je een vaatwasser hebt die energiezuinig is dan is het ook zaak om deze goed te gebruiken. Gebruik de vaatwasser alleen als deze ook echt vol zit. Bedenk dan ook vooraf hoeveel 'laadruimte' je vaatwasser moet hebben. Bij een zelfde vaatwasser zal deze bij twee personen minder vaak draaien dan bij een gezin van vijf personen. Als je dat smerig vind en je wilt niet te lang wachten. Dan zal je de vaatwasser vaker halfvol laten draaien, het is dan beter om voor een kleinere vaatwasser aan te schaffen.

Dit bespaart je energie, water en geld.

HET JUISTE PROGRAMMA

Als je een niet zo hele vieze vaat hebt, dan is het niet nodig om de zwaarste stand te gebruiken. Je bespaart energie en geld door voor een lichtere stand te kiezen. Als jij een nachttarief hebt voor je stroom, dan zou je ook 's nachts de vaatwasmachine aan kunnen zetten. Dit bespaart je toch weer een paar euro's per jaar.

ONDERHOUDEN

Het zou zonde en vervelend zijn wanneer je problemen met je vaatwasser krijgt, er zijn een paar preventieve dingen die je kunt doen. Zodat je de levensduur kunt verlengen.

Zorg ervoor dat je geen etensresten op je bord laat. Deze kunnen je filter verstoppen, check het filter ook regelmatig zodat je een verstopping voorkomt. Wat de sproei armen betreft werp er af en toe een blik op, om te controleren of ze niet verstopt zijn. En door elk half jaar je vaatwasser te ontkalken kan je ook de levensduur verlengen!

 

Over de Auteur

-

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[89 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo