Vaatwasser ontstoppen tips - Artikelpost

Vaatwasser ontstoppen tips

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 429 | Aantal woorden: 631 | Datum: | 0 commentaar

Vaatwasser ontstoppen

Vaatwasser ontstoppen, hoe moet dat eigenlijk? In onderstaand artikel staan wat tips. Mocht het dan nog niet opgelost zijn, dan kan men altijd nog een ervaren loodgieter bellen.

Voor men wil gaan sleutelen aan de vaatwasser is het slim om de stroom van de vaatwasser af te halen door de stekker uit het stopcontact te doen. Het komt vaak voor dat het water in de vaatwasser blijft staan en dit kan simpelweg komen doordat de afvoerslang dubbel zit. Als het niet daar aan ligt kan het ook liggen aan een defecte afvoerpomp. Als dit het geval is kan men er beter een ervaren loodgieter bijhalen. Alvorens kan men al wel wat dingetjes uitzoeken. Check de filters eerst. Een filter die verstopt is zorgt ervoor dat de vaatwasser het water niet kan afpompen. Meestal is deze onderin de vaatwasser te vinden. Probeer deze filters er zorgvuldig uit te halen. Vaak is dit een kwestie van losdraaien, eruit trekken en reinigen met warm water.

Ook is het verstandig om de afvoerslang te checken. Doe dit door de vaatwasser te verschuiven en kijk aan de achterkant of er wat aan de hand is met de afvoerslang. Deze kan een deuk hebben wat de hele boel tegenhoudt. Wanneer de slang gewoon normaal loopt waardoor het water er weer normaal door kan lopen, dan is er genoeg ruimte om alles weg te pompen. Het komt ook wel eens voor dat de vaatwasser verbonden is met de afvoer van de gootsteen. In dit geval kan men deze het beste ook even nalopen om te kijken of deze niet verstopt is.

Wanneer er water langs de deur van de afwasmachine loopt kan dit aan meerdere dingen liggen. Zo is het mogelijk dat de sproeiarmen van de vaatwasser geblokkeerd zijn. Dit kan komen door de vaat die erin zit of wellicht een verstopping. Als de sproeiarmen zich niet zoals behoren kan bewegen, dan is het mogelijk dat er teveel water tegen de deur wordt gespoten wat kan leiden tot een lekkage. Deze sproeiarmen zijn makkelijk te verwijderen en verstopte sproeiarmen kan men met een naald weer open maken. Als dit geen oplossing biedt, moeten deze sproeiarmen vervangen worden. Een andere controle die men moet doen is kijken of het rubber van de vaatwasser deur nog goed functioneert. Er zitten bij het deurtje namelijk rubberen strips. Deze moeten er onbeschadigd uitzien want als er een scheurtje in zit kan dit ook tot een lekkage leiden. In dit geval moeten de rubbertjes vervangen worden. Dit kan men bij een doe-het-zelf-zaak vinden. Ook is het belangrijk om de onderste rubber extra goed te controleren. Als hier wat mee aan de hand is, moet het deurtje er helemaal uit gehaald worden. Als men dit zelf niet kan, vraag er dan iemand bij die water technischer is aangelegd.

In het geval de vaatwasser helemaal niet meer doet, check dan of de stekker wel in het stopcontact zit en hiernaast of het stopcontact het überhaupt doet. Als tweede is het van belang dat men checkt of de deur wel goed sluit. In geval dit niet zo is, dan kan het zo zijn dat de machine niks doet. Het kan soms helpen om de vaatwasser te resetten. Check de handleiding even voor instructies.  

Mochten bovenstaande tips niet baten bij het vaatwasser ontstoppen, dan kunt u er altijd een ervaren loodgieter bijhalen. Over de Auteur

Loodgieter tips en advies

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo