Van foto tot wanddecoratie; zo creëer je een prachtig plaatje - Artikelpost

Van foto tot wanddecoratie; zo creëer je een prachtig plaatje

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 180 | Aantal woorden: 461 | Datum: | 0 commentaar

Wil je een leuke foto voor je wand hebben? Het geeft voldoening om deze foto zelf te schieten! In dit korte artikel lees je hoe je een mooie foto schiet en hoe je een scherpe afbeelding voor de wand krijgt. 

3 tips bij het maken van een foto

Tip 1: begin simpel: Zeker als je een beginnende fotograaf bent, is het goed om het simpel te houden. Vaak zijn de beste foto's ook foto's zonder storende elementen. Geef je afbeelding rust, door de achtergrond onscherp te maken en lijnen en herhalende patronen in je foto terug te laten komen. 

Tip 2: kies een goede compositie uit: De compositie is de manier waarop je het beeld kiest. Kijk hiervoor goed naar de scherm van je camera en zorg dat het uitzicht goed voelt. Hiermee wordt bedoeld dat je let op de eenvoudige dingen. Kijk ook goed naar de achtergrond. Zorg er bijvoorbeeld voor dat er geen dingen op de achtergrond zichtbaar zijn die 'uit je onderwerp steken'. 

Tip 3: Focus je niet te veel op de apparatuur: Een veel gemaakte denkfout is dat men denkt dat een nieuwe camera ook betekent dat je betere foto's kunt maken. Focus in eerste instantie op het maken van foto's en kijk later pas welke apparatuur je nodig hebt om de beste foto's te maken.

Hoe krijg je mooie foto's aan de wand?

Ten eerste kies je mooie beelden en foto's uit. De kleuren die je kiest moeten goed samenhangen met de wand en de rest van het huis. Kies bijvoorbeeld voor alleen zwart-wit, of ga juist voor alleen felle kleuren.

Wil je een fotowand spannend maken? Dan is het leuk om verschillende materialen te kiezen. Tegenwoordig heb je verschillende materialen, zoals forex, dibon of gewoon hout. Als je de materiaal overal van dezelfde kleur wilt hebben, dan is het slim om een verfbus en alles in dezelfde kleur te spuiten. 

Kies tot slot de juiste compositie. Bedenk voor jezelf hoe je je wand wilt vullen. Is één grote afbeelding voldoende? Of wil je meerdere foto's als wanddecoratie hebben? Als je meerdere afbeeldingen wilt gebruiken, moet je wel rekening houden met de tussenruimte

Hopelijk ben je na het lezen van dit artikel op weg geholpen bij het maken van een foto. Zometeen kan je blijvend genieten van je prachtige schot!




Over de Auteur

Martijn is een SEO-marketeer en schrijft over actuele onderwerpen. In dit artikel lees je hoe je van je foto een mooie eindstuk maakt.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel Kenwoorden



Top Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[352 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo