FB pix Veiligheid bij speeltoestellen - Artikelpost

Veiligheid bij speeltoestellen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1175 | Aantal woorden: 428 | Datum: | 0 commentaar

 

Speeltoestellen in je eigen tuin is geweldig voor ieder kind, maar natuurlijk wil elke ouder ook dat het wel veilig is. Je wilt natuurlijk niet dat je kind iets overkomt. Daarom lees je hier de belangrijkste tips om je kinderen veilig te laten spelen.

Stabiliteit
Eén van de belangrijkste punten is dat de constructie van bijvoorbeeld een schommel of een klimrek stabiel is.  Je kunt dus beter is dikkere palen kopen, deze zijn iets duurder, maar zijn wel veel steviger en veiliger. Zorg ook dat de palen en balken goed gemonteerd zijn. Er zijn speciale systemen te koop waarmee je balken voor speeltoestellen stevig aan elkaar kunt bevestigen.

Veiligheid
Het gaat gebeuren dat je kind een keer valt, dit is opzich geen probleem, als de omgeving maar veilig is. Zorg allereerst voor een goede ondergrond, bijvoorbeeld kunstgras, rubbertegels of dekowood. Dit verzacht een val zeer sterk. Bouw het klimrek ook niet in de buurt van scherpe randen, tuinmeubilair of gevaarlijke planten.  Zorg daarnaast dat er geen scherpe onderdelen aan het speeltoestel zit. Je kunt de schroeven bijvoorbeeld afdekken en het hout goed schuren.

Goed gebruik
Als het speeltoestel helemaal veilig is, is het belangrijk dat het ook op de juiste manier gebruikt wordt. Ga hier dus duidelijk met je kinderen over praten. Het is bijvoorbeeld niet de bedoeling om te gaan klimmen in een schommel, hierdoor zou je hard kunnen vallen. Heb je nog kleine kinderen zou ik ook adviseren om erbij te zijn als ze in de speeltoestellen spelen.

Controle
Het is belangrijk om regelmatig te controleren of het speeltoestel nog helemaal stevig staan. In de loop der jaren kan de kwaliteit slechter worden. Schroefjes kunnen bijvoorbeeld los gaan zitten en hout kan gaan rotten. Zorg er dan voor dat je mankementen zo snel mogelijk repareert.

Een ongeluk zit in een klein hoekje, dus zorg altijd dat het veilig is om zoveel mogelijke ongelukken te voorkomen. Dat het toestel veilig is is erg belangrijk, maar let daarnaast ook goed op je kinderen!

Over de Auteur

Ik schrijf regelmatig artikelen over uiteenlopende onderwerpen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[88 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo