Veiligheid bij speeltoestellen - Artikel Post - Artikel Marketing

Veiligheid bij speeltoestellen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: kimberleyjoy
Gezien: 742 | Aantal woorden: 428 | Datum: Tue, 11 Oct 2011 | 0 commentaar

 

Speeltoestellen in je eigen tuin is geweldig voor ieder kind, maar natuurlijk wil elke ouder ook dat het wel veilig is. Je wilt natuurlijk niet dat je kind iets overkomt. Daarom lees je hier de belangrijkste tips om je kinderen veilig te laten spelen.

Stabiliteit
Eén van de belangrijkste punten is dat de constructie van bijvoorbeeld een schommel of een klimrek stabiel is.  Je kunt dus beter is dikkere palen kopen, deze zijn iets duurder, maar zijn wel veel steviger en veiliger. Zorg ook dat de palen en balken goed gemonteerd zijn. Er zijn speciale systemen te koop waarmee je balken voor speeltoestellen stevig aan elkaar kunt bevestigen.

Veiligheid
Het gaat gebeuren dat je kind een keer valt, dit is opzich geen probleem, als de omgeving maar veilig is. Zorg allereerst voor een goede ondergrond, bijvoorbeeld kunstgras, rubbertegels of dekowood. Dit verzacht een val zeer sterk. Bouw het klimrek ook niet in de buurt van scherpe randen, tuinmeubilair of gevaarlijke planten.  Zorg daarnaast dat er geen scherpe onderdelen aan het speeltoestel zit. Je kunt de schroeven bijvoorbeeld afdekken en het hout goed schuren.

Goed gebruik
Als het speeltoestel helemaal veilig is, is het belangrijk dat het ook op de juiste manier gebruikt wordt. Ga hier dus duidelijk met je kinderen over praten. Het is bijvoorbeeld niet de bedoeling om te gaan klimmen in een schommel, hierdoor zou je hard kunnen vallen. Heb je nog kleine kinderen zou ik ook adviseren om erbij te zijn als ze in de speeltoestellen spelen.

Controle
Het is belangrijk om regelmatig te controleren of het speeltoestel nog helemaal stevig staan. In de loop der jaren kan de kwaliteit slechter worden. Schroefjes kunnen bijvoorbeeld los gaan zitten en hout kan gaan rotten. Zorg er dan voor dat je mankementen zo snel mogelijk repareert.

Een ongeluk zit in een klein hoekje, dus zorg altijd dat het veilig is om zoveel mogelijke ongelukken te voorkomen. Dat het toestel veilig is is erg belangrijk, maar let daarnaast ook goed op je kinderen!

Over de Auteur

Ik schrijf regelmatig artikelen over uiteenlopende onderwerpen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[389 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[116 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[114 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo