FB pix Veiligheid voor alles. Plaats traphekjes! - Artikelpost

Veiligheid voor alles. Plaats traphekjes!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1894 | Aantal woorden: 649 | Datum: | 0 commentaar

Veel van de ongelukken met jonge kinderen gebeuren in en rondom het huis. Juist bij de hele kleintjes, kinderen van 0 tot 5 jaar, is dit het geval. Zij zijn de meest kwetsbare groep. Het is daarom belangrijk dat je huis veilig is voor de ontdekkingstocht van de baby, peuter en kleuter. Een belangrijk onderdeel daarvan is het plaatsen van traphekjes.

 

Houd de kleine weg van de trap

Op de een of andere manier heeft die trap iets magisch voor ieder kind. Ze zien hun ouders en/of broertjes en zusjes naar boven en naar beneden gaan en dat willen zij ook. Ook al hebben ze niet het idee om direct helemaal naar boven te lopen, zelfs de eerste treden kunnen al gevaarlijk zijn voor een kleintje. Bovenaan de trap, is alleen al in de buurt komen van de trap onverstandig. De coördinatie van de dreumes is verre van optimaal en we moeten er toch niet aan denken dat de kleine van de trap afvalt. Traphekjes zijn daarom eigenlijk een vereiste, totdat ze daadwerkelijk goed kunnen traplopen. Natuurlijk zien we het liefst traphekjes bovenaan de trap en onderaan de trap, maar het bovenste traphekje heeft de prioriteit. Plaats de traphekjes voordat je kind gaat kruipen; zodra ze zichzelf kunnen verplaatsen is het gevaar extra groot. Vergeet natuurlijk nooit om de traphekjes af te sluiten en controleer dit als er broertjes of zusjes zijn die wel zelf de traphekjes kunnen openen.

 

Wat zijn veilige traphekjes?

De sluiting van het traphekje moet eigenlijk alleen voor de volwassenen makkelijk open en dicht gaan. Kleintjes zijn soms echte frutselkoningen en een te eenvoudige sluiting levert dan alsnog gevaar op. Daarnaast moet een traphekje natuurlijk goed gemonteerd zijn. Het is niet de bedoeling dat als je kind er tegenaan valt, het alsnog met traphekje en al naar beneden valt. Een montage aan de muur of aan een stevige trappost heeft de voorkeur. Bevestigen met het frame aan de muur of door middel van muurcups, het kan beide. Kies het liefst voor een traphekje met een minimale hoogte van 75 centimeter en zorg dat de kleine zich ook niet onder het traphekje door kan wurmen. Deze afstand mag niet meer zijn dan 6,5 centimeter. Ook als je kiest voor een spijlenhekje, let dan goed op dat de ruimte tussen de spijlen niet groter is dan 6,5 centimeter. Je moet er toch ook niet aan denken dat je kind klem komt te zitten.

 

 Over de Auteur

Netwrite schrijft over zeer uiteenlopende artikelen over huis en tuin, zakelijke dienstverlening etc.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[100 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo