Ventilatie van leef - en werkruimtes: een noodzaak - Artikel Post - Artikel Marketing

Ventilatie van leef - en werkruimtes: een noodzaak

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 384 | Aantal woorden: 420 | Datum: | 0 commentaar

De tijd dat vooral het verwarmingssysteem van belang was in een woning of kantoor is stilaan voorbij. We horen meer en meer over het belang van een goed ventilatiesysteem naast het goed isoleren en verwarmen. Dit zegt eigenlijk alles: vroeger waren huizen minder goed geïsoleerd en had men een natuurlijke ventilatie door bijvoorbeeld kieren en slecht geïsoleerde daken. Tegenwoordig zijn woningen zo goed geïsoleerd dat er veel minder verse lucht binnenkomt. Wanneer men te lang in vervuilde lucht vertoeft, komen er klachten van misselijkheid, duizeligheid en hoofdpijn. De oplossing is een degelijk ventilatiesysteem dat ervoor zorgt dat je de hele dag door over voldoende lucht van degelijke kwaliteit kan beschikken.

Wat zijn de mogelijkheden?

Er bestaan al 4 verschillende ventilatiesystemen op de markt, eenvoudigweg genaamd systeem A, B, C en D. Alle systemen beschikken over een dubbele werking: enerzijds zuigen ze de vervuilde lucht af, anderzijds voeren ze de verse lucht aan. Ze verschillen daarnaast van elkaar door de manier waarop die dubbele werking gebeurt. Het aan- en afzuigen kan volledig mechanisch of op volledig natuurlijke wijze gebeuren, of een combinatie van beide. De keuze van het systeem hangt af van de grootte van de woning en het budget. Er is namelijk een beduidend prijsverschil, waarbij de volledig mechanisch gestuurde ventilatie duurder is dan de natuurlijke wijze.

Niet overtuigd?

Uiteraard kan je ook gewoon de ramen openzetten om de woning eens goed te verluchten. Maar dit wordt zeer nadelig wanneer het buiten koud is, en zeker wanneer u over een modernere woning beschikt met een goede isolatie en een verwarming op lage temperatuur zoals vloerverwarming. Een degelijk ventilatiesysteem kan u namelijk in staat stellen om de warmte te recupereren van de afgevoerde lucht. Op die manier verliest u amper rendement en tegelijkertijd vertoeft u in gezonde lucht. Daarnaast is er sinds 2006 de ventilatienorm NBN D50-001, een wet die verplicht om in een nieuwbouw of grondige renovatie een ventilatiesysteem te voorzien. Over de Auteur

Webredacteur voor een SEObedrijf

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Commentaar


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[223 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo