Verbouwen? Weet waar je moet beginnen! - Artikel Post - Artikel Marketing

Verbouwen? Weet waar je moet beginnen!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 180 | Aantal woorden: 788 | Datum: | 0 commentaar

Heb jij al eeuwenlang een plan om te verbouwen? Of zit je er nu voor het eerst hier over na te denken? Eén ding is zeker en dat is dat je het wel aan het overwegen bent. Je moet natuurlijk wel weten waaraan je begint en waar je begint. Het is uiteraard super spannend zo’n verbouwing én ook heel stressvol. Vooral als je zoiets nog niet eerder hebt uitgevoerd.

Wat wil je verbouwen?

Breng goed in kaart wat je nou eigenlijk wilt verbouwen. Daarmee bedoel ik zowel op kamerniveau als op huisniveau. Wat bedoel ik hiermee? Weet welke kamers je wil verbouwen én weet wat je exact in die kamers wil verbouwen. Het eerste is aardig makkelijk te zeggen natuurlijk. Je weet of je de keuken of de badkamer gaat aanpakken. Maar de nuance ligt bij wat je wil doen. Wil je een nieuwe vloer? Moeten de kozijnen vervangen worden? Ga je een muur slopen voor één grote ruimte? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Hoe ga je het plannen?

Een ander aandachtspunt is de planning. Deze moet je niet onderschatten. Je verbouwing kan hier een succes of een flop door worden. Als alles volgens planning gaat is het uiteraard zo gefixt. Maar op het moment dat één taak uitloopt, weet je dat de hele planning wordt verschoven. Als je een paar bedrijven hebt aangenomen, gaan ze dat niet leuk vinden. Zoek dan ook iemand met ervaring die je hierbij kan helpen. Als je zelf de verbouwing wil uitvoeren, is het verstandig om wat extra tijd hiervoor te nemen. Het is namelijk niet je dagelijkse expertise en je bent hier wellicht niet voor opgeleid. Als je dit wel bent is het al wat gemakkelijker om hier een realistische planning voor te maken.

Wat komt er allemaal bij kijken?

Een verbouwing is erg complex en hier komen vele andere zaken aan te pas. Wees goed voorbereid en raadpleeg zoveel mogelijk bronnen. Je moet je geldzaken op orde hebben, de juiste vergunningen bezitten, tekeningen maken, eventueel offertes aanvragen, onderdelen en gereedschap aanschaffen. En dat is nog maar het begin. Er zijn nog veel meer ogen en haken bij het verbouwen. Je wil natuurlijk al het oude materiaal door nieuwe materialen vervangen. Maar wat ga je met het oude puin doen? Dat mag wettelijk niet in je huisvuil. En zeg nou eerlijk, dat is ook niet echt handig. Zo kan je bijvoorbeeld een afvalcontainer huren. Zulk soort dingen moet je allemaal meenemen in het kostenplaatje. En ja, dat tikt al gauw aan. Daarom moet je weten waar je moet beginnen!

Meer lezen?

Wil je meer blogs lezen op het gebied van DIY? Bekijk dan interessante doe-het-zelf blogs bij Wonen Inside!Over de Auteur

Lees de leuke blogs van Wonen Inside

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[278 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[176 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[126 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo