FB pix Verf & Beits - Artikelpost

Verf & Beits

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1278 | Aantal woorden: 594 | Datum: | 0 commentaar

Om hout te beschermen tegen slechte weersomstandigheden of om het hout mooi te versieren kan verf of beits gebruik worden.
Beits

Beitsen wordt vaak gedaan om hout te beschermen tegen slechte weersomstandigheden zoals regen en wind. Naast bescherming wordt het ook vaak gedaan om het hout een mooi uiterlijk te geven. Beitsen is het aanbrengen van een dekkende laag om de vezels die in hout zitten te beschermen. Het verschil tussen verf en beits is dat beits verder door dringt in het hout. Er zijn verschillende soorten beits zoals binnen, buiten, en kleur. De beits die gebruikt wordt voor buiten heeft vaak een vochtregulerende werking en biedt vaak betere bescherming tegen de zon. Ook zijn er soorten beits die alleen maar kleur verschil laten zien en geen bescherming. Daarnaast heb je nog verschillende beitssoorten zoals op water- olie- en alcoholbasis. Beits kan op alle soorten houten wordt opgebracht met bijvoorbeeld een kwast, spons of doek.

 

Verf

Verf wordt net zoals beits vaak gebruikt om hout te beschermen of te verfraaien.  Verf wordt al heel lang gebruikt, als we terug kijken in de geschiedenis werd verf al gebruikt in de prehistorie. Mensen in die tijd gebruikte verf al om wandschilderingen te maken. Verf bestaat uit 3 delen, 2 vloeibare delen en 1 vast gedeelte. Het vaste deel bestaat uit de verfstof, pigment of de kleurstof. Het vloeibare gedeelte is het bindmiddel dat vast wordt na de droging. Het andere vloeibare gedeelte is het medium of ook wel de verdunner genoemd. Het doel van de verdunner is om de verf strijkbaarder te maken en soepeler zodat het makkelijker kan worden aangebracht op het hout. 

Over de Auteur

Korte uitleg over Verf & Beits

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo