Verf & Beits - Artikel Post - Artikel Marketing

Verf & Beits

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: Eliza
Gezien: 886 | Aantal woorden: 594 | Datum: Fri, 3 Jun 2011 | 0 commentaar

Om hout te beschermen tegen slechte weersomstandigheden of om het hout mooi te versieren kan verf of beits gebruik worden.
Beits

Beitsen wordt vaak gedaan om hout te beschermen tegen slechte weersomstandigheden zoals regen en wind. Naast bescherming wordt het ook vaak gedaan om het hout een mooi uiterlijk te geven. Beitsen is het aanbrengen van een dekkende laag om de vezels die in hout zitten te beschermen. Het verschil tussen verf en beits is dat beits verder door dringt in het hout. Er zijn verschillende soorten beits zoals binnen, buiten, en kleur. De beits die gebruikt wordt voor buiten heeft vaak een vochtregulerende werking en biedt vaak betere bescherming tegen de zon. Ook zijn er soorten beits die alleen maar kleur verschil laten zien en geen bescherming. Daarnaast heb je nog verschillende beitssoorten zoals op water- olie- en alcoholbasis. Beits kan op alle soorten houten wordt opgebracht met bijvoorbeeld een kwast, spons of doek.

 

Verf

Verf wordt net zoals beits vaak gebruikt om hout te beschermen of te verfraaien.  Verf wordt al heel lang gebruikt, als we terug kijken in de geschiedenis werd verf al gebruikt in de prehistorie. Mensen in die tijd gebruikte verf al om wandschilderingen te maken. Verf bestaat uit 3 delen, 2 vloeibare delen en 1 vast gedeelte. Het vaste deel bestaat uit de verfstof, pigment of de kleurstof. Het vloeibare gedeelte is het bindmiddel dat vast wordt na de droging. Het andere vloeibare gedeelte is het medium of ook wel de verdunner genoemd. Het doel van de verdunner is om de verf strijkbaarder te maken en soepeler zodat het makkelijker kan worden aangebracht op het hout. 

Over de Auteur

Korte uitleg over Verf & Beits

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[308 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[112 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[101 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo