Vergunning bij verbouwing - Artikelpost

Vergunning bij verbouwing

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 429 | Aantal woorden: 507 | Datum: | 0 commentaar

U heeft net iets te weinig ruimte in huis en overweegt om een aanbouw te laten plaatsen, maar dan is er altijd een struikelpunt; vergunningen. Niet voor elke maat en soort uitbouw/aanbouw is gelukkig een vergunning benodigd, hier is door de VROM richtlijnen voor opgesteld. Per gemeente verschilt dit nog, maar als u zich aan deze richtlijnen houdt, is het meestal niet nodig om een vergunning aan te vragen.

2,5 meter-grens
De vergunning waar het om gaat bij het plaatsen van een aan –of uitbouw heet omgevingsvergunning. Een van de speerpunten bij het bepalen of u een omgevingsvergunning nodig heeft, is de omvang van de uitbouw. Wanneer deze maximaal 2,5 meter uitsteekt van het hoofdgebouw waar u aanbouwt, hoeft er geen vergunning te worden aangevraagd. Hierbij is de voorwaarde dat de uitbouw niet hoger is dan het hoofdgebouw waar u tegen aanbouwt en maximaal 4 meter hoog.

Wanneer de 2,5 meter grens wordt overschreden, gelden er net andere regels. Er is geen vergunning nodig als uw uitbouw maximaal 30 vierkante meter bedraagt, niet hoger is dan 3 meter en niet verder dan een meter van de openbare ruimte af. Hierin verschillen gemeenten qua opvatting. Dit is afhankelijk van het welstandseisen en bestemmingsplan. Mocht u in de buurt komen van de openbare ruimte, neem dan zeker even contact op met uw gemeente.

Wanneer vergunning?
In de gemeente HHengelo hoeft u bij een kleine aanpassing meestal geen vergunning aan te vragen. Denk hierbij met name aan bijvoorbeeld serres, carports, dakkapellen etc. Waar wel vaak een vergunning voor nodig is, zijn wat kleinere werkzaamheden zoals, het vernieuwen of herbestemmen van een tuinhuisje, gevelaanpassingen en plaatsen van afscheidingen of tuinmuren. Bij twijfel kan het sowieso geen kwaad om even contact op te nemen.

Legeskosten

Houd rekening met legeskosten die komen kijken bij het aanvragen van een vergunning. Deze zijn variabel per soort verbouwing die u wil laten doen. Voor de gemeente Hengelo zijn de legeskosten overzichtelijk weergegeven op de website. Daar kunt u de specifieke kosten vinden voor uw project.

Aannemer Hengelo
Wilt u graag een aanbouw of uitbouw laten maken in de omgeving Hengelo? Neem dan eens contact met ons op. Wij kunnen samen met u een plan opstellen en u begeleiden tijdens het gehele traject. Als aannemer in Hengelo en omgeving hebben wij een jarenlange ervaring opgebouwd en proberen wij nog steeds elke dag bij te leren. Wilt u meer informatie over onze diensten of een vrijblijvende afspraak maken? Neem dan eens contact met ons op via 074-7999073

Over de Auteur

-

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[354 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[122 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo