FB pix Verhuisdozen kopen - Artikelpost

Verhuisdozen kopen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 162 | Aantal woorden: 776 | Datum: | 0 commentaar

verhuisdozen kopenJe hebt dozen nodig bij het verhuizen of om tijdelijk een aantal spullen op te bergen. Je kunt soms gratis dozen verkrijgen bij een supermarkt of wanneer je zelf dozen bewaart na het kopen van apparatuur of soortgelijke spullen. Echter deze verpakkingsdozen hebben allemaal verschillende afmetingen en dat is uiteindelijk heel onhandig. Zeker wanneer je dergelijke dozen wilt gaan stapelen. De beste optie is dan het kopen van verhuisdozen. Deze hebben allemaal (ongeveer) hetzelfde formaat, zijn eenvoudig te verkrijgen en bieden nog meer voordelen (zie onder).

Wat kun je doen met verhuisdozen?

De meest gebruikte toepassing van verhuisdozen is natuurlijk het verplaatsen van jouw inboedel tijdens een verhuizing. Maar je kunt verhuisdozen ook gebruiken wanneer je spullen wilt opslaan, thuis of bij een storage locatie. Daarnaast kun je verhuisdozen gebruiken voor het knutselen. Het nadeel van verhuisdozen is echter dat ze in de meeste gevallen bedrukt zijn met reclame van de verkoper of dat er op de doos met grote letters "verhuisdoos" staat. Heb je jouw verhuisdozen niet meer nodig dan kun je ze vaak probleemloos doorverkopen. Zijn ze echter heel erg beschadigd en daardoor onbruikbaar voor anderen dan kun je de dozen het beste bij het oud papier gooien.

Voordelen van verhuisdozen

Het werken met verhuisdozen heeft diverse voordelen waaronder:

  • ze zijn super eenvoudig in elkaar te zetten, ze zijn zodanig voorbereid dat je zonder extra materiaal of apparatuur een stuk plat karton uitvouwt tot een doos
  • ze bevatten (meestal) handige handvaten in de vorm van gaten links en rechts van de doos
  • ze hebben ongeveer detzelfde afmetingen (afhankelijk van de leverancier en de grootte) zodat je ze eenvoudig kunt stapelen
  • goede verhuizdozen zijn lekker stevig zodat ze ook geschikt zijn voor zware spullen zoals servies, glaswerk en boeken
  • vaak kun je deze dozen weer eenvoudig doorverkopen na de verhuizing

Verschil tussen verhuisdozen en boekendozen

Aanbieders hebben vaak meerdere formaten en daarnaast bieden ze zowel verhuisdozen als ook boekendozen. Het schil tussen deze twee typen dozen is de afmeting van de doos en de draagkracht. Boeken zijn vaak erg zwaar en daarom heb je een doos nodig die wat steviger is. Daarnaast kun je vanwege dit gewicht beter niet te veel boeken in een doos doen en zodoende zijn boekendozen ook iets kleiner / lager (denk aan ongeveer 45 cm x 33 cm x 25 cm) dan een standaard verhuisdoos (ongeveer 47 cm x 33 cm x 37 cm). Beter gebruik je voor boeken geen grote verhuisdoos want stop je die vol met boeken dan zou deze doos niet meer te tillen zijn.

Prijzen van verhuisdozen

De prijzen van verhuisdozen lopen zeer uiteen. Dat heeft natuurlijk ook te maken met de kwaliteit van zo'n doos. Een echt stevige doos bevat gewoon meer karton en is kwalitatief ook beter. Het is toch erg vervelend wanneer tijdens de verhuizing de spullen uit een doos vallen.

Action 

Bij de Action verkopen ze zeer goedkope verhuisdozen. Daar betaal je voor een verhuisdoos van 50 liter (48 x 34 x 33 cm) slechts 1,17 euro. Maar dit zijn dus wel hele dunne dozen. Ik heb gemerkt dat de dozen in elkaar zakken / kreuken wanneer je ze op elkaar zet. Dus een prims doos voor een snelle verhuizing. Maar wil je ze gebruiken om iets langer spullen op te slaan dan zou ik je aanraden even verder te kijken.

Gamma

Bij Gamma verkopen ze goede verhuisdozen. Soms hebben ze bij Gamma (maar ook bij andere bouwmarkten) een leuke aanbieding waardoor je bijvoorbeeld 2 dozen voor de prijs van 1 krijgt. Gamma vraagt voor 5 verhuisdozen van 50 liter (48 x 32 x 33 cm) 11,39 euro (8,99 euro als je een voordeelpas hebt). Dat komt neer op 2,29 euro per doos (1,80 euro per doos met Gamma pasje). Ze bieden ook grotere formaten.

Allsafe

Dit bedrijf verhuurt opslagruimte. Ze bieden ook eigen dozen voor een scherpe prijs. De 50 liter doos (54 x 33 x 31 cm) heeft een draagkracht tot 50 kg en koop je in bulk (per 10, per 20, etc.). Voor 10 dozen betaal je € 13,00 (afgeprijsd van € 17,00). Dat komt neer op 1,30 euro p/st. Ze bieden ook boekendozen voor € 23,00 per 10 wat neerkomt op 2,30 p/st. Je kunt de dozen online bestellen of afhalen bij een ALLSAFE-locatie bij jou in de buurt.

 Over de Auteur

Artikel van Artikelpost

Foto door RDNE Stock project/

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo