Verhuizen is nog nooit zo makkelijk geweest! - Artikelpost

Verhuizen is nog nooit zo makkelijk geweest!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 130 | Aantal woorden: 882 | Datum: | 0 commentaar

De huizenmarkt is roodgloeiend en de kans dat je gaat verhuizen wordt daardoor steeds groter. Verhuizen brengt veel stress en een hoop gedoe met zich mee en daarom is het belangrijk dat je van te voren over alles hebt nagedacht. Ik zal je een stappenplan geven, die je kan helpen tijdens het gehele verhuisproces. Hierdoor kom je niet voor verrassingen te staan en kan de verhuizing soepel verlopen!

Stap 1: begin bij het begin

Een goed begin is het halve werk wordt er gezegd en dit is zeker van toepassing wanneer je gaat verhuizen. Begin met het uitzoeken van al je spullen, kijk er eens kritisch naar! Gebruik je echt alle spullen die in je huidige woning staan? Nee? Wellicht kan je er iemand anders blij mee maken! Vooral spullen die in de berging, zolder of kelder staan moeten kritisch bekeken worden. Het is ook belangrijk om voor jezelf na te gaan of je de hele verhuizing zelf gaat doen of dat je hulp inroept van professionals. Een verhuisbedrijf in Utrecht kan de gehele verhuizing van je overnemen en dit kan je een hoop verlichting geven tijdens het proces!

Stap 2: pak strategisch in

Wanneer je hebt besloten om zelf je verhuizing te doen, zul je ook al je uitgezochte spullen in verhuisdozen moeten doen. Het is belangrijk dat je dit structureel gaat doen, want daar heb je bij het uitpakken in je nieuwe woning alleen maar profijt van. Een handige methode is om alle dozen te labelen, bijvoorbeeld alle spullen uit de keuken doe je in een doos en label je met ‘keuken’. Pak ook de dozen zelf strategisch in, zo zou je bijvoorbeeld servies in handdoeken kunnen wikkelen. Handdoeken bieden bescherming en opvulling, twee vliegen in een klap!

Stap 3: de oversteek wagen

Wanneer echt alle spullen zijn ingepakt en het vervoer voor de spullen naar de nieuwe woning is geregeld is het tijd om daadwerkelijk te gaan verhuizen. Het is wel belangrijk om voor deze dag een aantal hulptroepen in te schakelen, denk aan ouders, ooms, tantes of vrienden. Het zal namelijk een lange dag worden en veel handen maken licht werk! Probeer voordat je de echte grote oversteek gaat maken, elke keer als je naar de nieuwe woning gaat, wat losse dozen mee te nemen. Dit scheelt namelijk op de dag zelf weer!.

Stap 4: alles weer uitpakken

Als alle spullen zijn overgebracht, is het tijd om alle spullen weer uit te pakken. Zorg ervoor dat eerst alle grote spullen worden uitgeladen en zet deze spullen neer op de vooraf bedachte plek in het huis. Vervolgens kun je de overige dozen hieromheen neerzetten. Maak je over het uitpakken niet te veel zorgen, hier gaan namelijk wel een aantal dagen overheen. Je speelt namelijk nog een beetje met de inrichting en je wilt natuurlijk wel een zo logisch mogelijke plek voor je spullen bedenken. Het is wel handig om al je gelabelde dozen in de ruimte te zetten waarvoor deze is bestemd!Over de Auteur

Een particulier die het leuk vindt om informatie te delen over verschillende onderwerpen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo