Verhuizen zonder stress? Dat kan! - Artikelpost

Verhuizen zonder stress? Dat kan!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 66 | Aantal woorden: 879 | Datum: | 0 commentaar

Wat leuk, je hebt een nieuw plekje gevonden! Volgens vele begint de ellende dan pas, namelijk het verhuizen. Het brengt vaak stress met zich mee en je loopt vaak tegen allemaal zaken aan, waar je van te voren nooit over nagedacht hebt. Toch zijn er een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden, om de verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen. Wil je ook zonder stress verhuizen? Lees dan snel verder.

 

Zelf verhuizen?

Het is handig om als eerste in kaart te brengen of je wellicht mensen in je omgeving hebt, die zouden kunnen helpen bij de verhuizing of een grote bus die je kunt lenen. Mocht dit allemaal niet het geval zijn, dan is de beste keuze om een professioneel verhuisbedrijf in te huren. Vaak hebben verhuizers een volle agenda en het is noodzakelijk dit op tijd te regelen. Vaak is het huren van een verhuislift ook geen overbodige luxe en dit zal dan ook op tijd geregeld moeten worden. Stel deze zaken niet uit, het zou zonde zijn als hierdoor de verhuizing al vertraging oploopt. 

 

Spullen! Heel veel spullen!

Het is ook handig om op tijd te beginnen met het uitzoeken van al je spullen. De kans is namelijk niet zo groot, dat je alle spullen mee wilt nemen naar je nieuwe plek. Gooi bijvoorbeeld spullen weg die je al meer dan een jaar niet hebt gebruikt, hoogstwaarschijnlijk zul je deze niet missen. Wanneer je de spullen hebt uitgezocht, is het handig om ze geordend en gesorteerd in verhuisdozen te stoppen. Hierdoor weet je precies waar je wat hebt opgeborgen en hier zal je met uitpakken heel blij van worden. Laat je vooral ook niet gek maken door alle stapels dozen, als je alles geordend weglegt is het een fluitje van een cent! Begin met de spullen die je het meeste nodig hebt en ga vanuit daar verder. TIP: maak een eerste-nacht-doos, een doos met alle hoognodige spullen om de eerste dag en nacht door te komen.

 

Op de grote dag…

Wanneer de dag dan eindelijk daar is, is het handig dat je veel dingen al zijn geregeld. Een grote stressfactor op de verhuisdag zijn in-de-weg-lopers, een welbekend fenomeen. Het is daarom handig om van te voren een logistieke planning te maken, zodat je dit kunt voorkomen. Het is op zo’n zware dag belangrijk dat iedereen genoeg eet en dit kun je ook van te voren goed regelen. Je zou bijvoorbeeld bij de snackbar op de hoek patat kunnen halen of maak een grote pan soep! Er zullen altijd dingen niet helemaal lopen zoals gepland en dat is ook helemaal prima. Laat het los en ga er al van te voren vanuit dat niet alles in een keer goed gaat. Dit zal een hoop teleurstelling voorkomen. Draag jezelf ook niet te hoge doelen op en wees blij met elk klein stapje vooruit!

Geniet van het proces, zodat je er later met een grote glimlach op terug kunt kijken. Verhuizen hoort iets leuks en spannends te zijn!
Over de Auteur

Een particulier die het leuk vindt om informatie over verschillende onderwerpen te delen

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[316 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[183 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[126 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo