Verklein de kans op inbraak - Artikelpost

Verklein de kans op inbraak

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 883 | Aantal woorden: 404 | Datum: | 0 commentaar

Er wordt steeds vaker aandacht aan inbraakzaken besteed op TV, in kranten en online. U ziet regelmatig gewelddadige en spraakmakende overvallen voorbij komen, maar ook de minder hevige inbraakgevallen worde aan het licht gebracht. Maar… bent u er eigenlijk wel van bewust hoe vaak er in uw omgeving een inbraak plaatsvindt?

Met behulp van politie.nl en de  ‘Mijn buurt’ sectie kunt u er achter komen wanneer en op welke locatie er in uw buurt werd ingebroken. De gegevens worden beschikbaar gesteld om u aan te sporen om maatregelen te nemen. Uiteindelijk moet dit ervoor zorgen dat er minder inbraken worden gepleegd. De website maakt het mogelijk om de inbraken van de afgelopen drie maanden in kaart te brengen.

De politie wil met Misdaad in kaart mensen bewust maken van het feit dat zij zelf ook acties kunnen ondernemen om inbraak te voorkomen. Allereerst moet u deuren goed op slot draaien, ramen sluiten, maar er zijn ook nog andere maatregelen. 

Kans op inbraak verkleinen
Door het gebruik van gecertificeerd hang- en sluitwerk wordt de kans op inbraak minder. Het is van belang dat u deuren goed beveiligd  met een slot in combinatie met een veiligheidscilinder- en beslag. De betere merken hebben geen schroeven aan de buitenkant. Dit heeft als voordeel dat een inbreker het veiligheidsbeslag niet los kan draaien en dus niet bij de cilinder komt.

Wanneer de veiligheidscilinder wel toegankelijk is, wordt het makkelijker om in te breken. Ook mag een cilinder niet uitsteken anders bestaat de kans dat inbrekers het onderdeel afbreken. Hierdoor kan het slot gemanipuleerd worden en een veiligheidsslot moet juist stevig zijn. Daarom worden veel sloten tegenwoordig geheel van staal gemaakt, wat er toe leidt dat men het niet kan doorzagen.

Zet daarnaast niet op Facebook als u voor een langere tijd niet thuis bent. Inbrekers kunnen soms met u meelezen en weten dan precies wanneer zij kans van slagen hebben.

Over de Auteur

De redacteur schrijft over alles dat hem interesseert en vindt het prettig om lezers te informeren over bijvoorbeeld gadgets en woning gerelateerde onderwerpen. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

Maffiaparadijs
Maffiaparadijs

€ 21,99
Toon product

Rififi in Amsterdam
Rififi in Amsterdam

€ 17,99
Toon product

De achtste man
De achtste man

€ 7,99
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[392 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[187 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[75 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo