Verschillende kasten om uw archief in te bewaren - Artikelpost

Verschillende kasten om uw archief in te bewaren

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 465 | Aantal woorden: 508 | Datum: | 0 commentaar

Ondanks dat steeds meer digitaal is, ziet het ernaar uit dat het papieren document niet zo snel zal verdwijnen. Papieren documenten kunnen oplopen tot grote hoeveelheden en wanneer u ze wil bewaren dan zal er een goede plek voor moeten worden gevonden. In een tijd dat steeds meer kantoren clean desk policy gaan werken is de archiefkast nog belangrijker. Er bestaan verschillende soorten archiefkasten die we hieronder noemen en toelichten.

Hangmappenkast
De hangmappenkast bestaat al heel lang. Als archiefkasten is deze een hele traditionele. Met deze kast bestaat het gemak dat u al uw documenten snel binnen handbereik hebt. Over het algemeen kunt u in een hangmappenkast documenten in A4 formaat kwijt. Meestal bestaat die kast uit laden die centraal afsluitbaar zijn.

Roldeurkasten
We hebben het nu over de wat grotere archiefkasten. Praktisch aan deze kasten is dat u geen openslaande deuren heeft waarmee minder ruimte in beslag wordt genomen. De kast is dus vooral beperkt als wanneer u een klein kantoor heeft. Daarnaast kunt u de kast gemakkelijk open laten staan zonder dat het iemand of iets hindert. Roldeurkasten kunnen in de meeste gevallen op slot. Het materiaal voor deze kast is vaak aluminium, staal of hout. Met een houten kast creëert u een wat meer huiselijke sfeer.

Draaideurkasten
De draaideurkast is veelgebruikt onder de archiefkasten. Hierbij moet u dus wel rekening houden met openslaande deuren. Klassieke draaideurkasten zijn zowel groot als klein te verkrijgen. Een grote kast pas mooi tegen de wand en u kunt bijvoorbeeld zeer veel ordners kwijt. Meestal bestaan de kasten ook uit delen waar kleiner archiefmateriaal kan worden opgeslagen.

Ladeblokken
Met een ladeblok kunt u direct in de omgeving van uw bureau spullen bewaren. Wie kent het eigenlijk niet, zo’n ladeblok naast of onder het werkbureau? Reuze handig toch! Sommige uitvoeringen zijn ook voorzien van een hangmappensysteem. Verder heeft u allerlei bakjes om pennen, stiften en uw nietmachine op te bergen. De ladeblokken zijn vaak ook afsluitbaar.

Houten archiefkasten
Met houten archiefkasten kunt u de keuze maken om uw kantoor wat gezelliger en huiselijker in te richten dan misschien gewoonlijk. Het kan het werkklimaat op de vloer stimuleren! Houten kasten zijn in allerlei maten te koop: zowel hoog als laag. Ook de kleur hout die over het algemeen te verkrijgen is , is divers. Zo kunt u de kleur afstemmen op de rest van het interieur van uw kantoor.

Zo. Uw hoeft zich voortaan geen zorgen meer te maken dat uw documenten in de weg liggen. Succes met de aankoop van de kast die bij u past.

 

 

Over de Auteur

Auteur blogt over alles in en om huis. Zijn passie voor inrichting vertaalt zich in artikelen die gaan over moderne, klassieke maar bijvoorbeeld ook retro-inrichting. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[307 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[182 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[126 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo