Vind een geschikte parketvloer met deze tips - Artikel Post - Artikel Marketing

Vind een geschikte parketvloer met deze tips

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: fremozia
Gezien: 174 | Aantal woorden: 540 | Datum: Mon, 10 Jul 2017 | 0 commentaar

Parket is een goed alternatief voor een stenen vloer. Waar natuursteen of keramische tegels heel kil kunnen ogen en aanvoelen, heeft parket een heel warme uitstraling. Het is de ideale vloerbekleding om een gezellige sfeer in huis te scheppen.

Wanneer u parket koopt, zal u merken dat er heel veel keuzemogelijkheden zijn. Daardoor zien sommige mensen al snel door de bomen het bos niet meer. Met deze tips zal u in sneltempo de geschikte parketvloer voor uw woning kunnen selecteren.

Tip 1: kies een houtsoort

Het grootste deel van alle parketvloeren bestaat uit eik. Eikenhout is heel sterk en daarom een goede keuze. Dat is echter niet de enige mogelijkheid. Tegenwoordig zijn andere soorten, zoals bamboe, aan een opmars bezig. Een houten vloer uit bamboe is ecologisch interessant omdat deze grassen (nvd: bamboe is een grassoort) heel snel groeien. Dat maakt van bamboehout een duurzame keuze. Welke houtsoort u kiest zal de mogelijkheden in de volgende tip bepalen.

Tip 2: zoek een complementaire kleur

De houten planken die men voor parket gebruikt zijn leverbaar in een heleboel toffe kleuren. Er zijn parketten in donkere tinten, met een subtiele grijze kleur en tientallen andere varianten. We raden aan om een kleur te kiezen die bij de rest van het interieur past. In een landelijk kader zijn bijvoorbeeld de donkerbruine parketvloeren heel mooi. In een moderne woning gaat u misschien beter voor een lichtgrijze variant. Is de kamer eerder aan de kleine kant? Gebruik dan een lichte kleur voor uw parket.

Tip 3: vergelijk patronen

Houten vloeren hebben diverse patronen. Sommige planken hebben veel knopen en 'tekeningen', anderen hebben een meer uniforme uitstraling. Dit is opnieuw van belang bij de keuze van het parket. Prima parket ziet er heel modern uit, rustiek parket past dan weer beter bij een klassieke inrichting. 

Tip 4: parket kan niet in elke ruimte

Parket is heel mooi in een woonkamer of een eetkamer. Maar u moet er rekening mee houden dat deze vloerbekleding niet overal bruikbaar is. Vooral in natte ruimtes als een badkamer is hout niet op zijn plaats. Door het vocht zal de vloer teveel krimpen en uitzetten. Voor een badkamer kiest u dus beter een laminaat of een tegel die parket imiteert. 

Tip 5: probeer eens een ander patroon

De meeste mensen gaan voor de klassieke rechte planken. Daar is niets mis mee. Toch is het goed om te weten dat er nog andere legpatronen zijn. Zo is het visgraat parket heel populair aan het worden. Bij dit patroon worden kleine houten planken in een v-patroon gelegd, dat lijkt op een visgraat. Het is eens iets anders dan de traditionele legvorm.Over de Auteur

Fremozia is dé parketspecialist. Wij hebben een ruim aanbod vloeren in diverse houtsoorten en kleuren. U kunt bij ons parket kopen (eventueel inclusief plaatsing) tegen een scherpe prijs. Ook voor een parket renovatie of de verhuur van schuurmachines bent u aan het juiste adres. 

Leer meer op onze website.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[381 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[115 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[109 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo