Vliegend ongedierte bestrijden - Artikelpost

Vliegend ongedierte bestrijden

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 304 | Aantal woorden: 383 | Datum: | 0 commentaar

De lente begint weer, en de natuur komt langzaam weer tot leven. Erg mooi, maar soms ook vervelend - helemaal als uw woning de twijfelachtige eer heeft onderdak te bieden aan een nieuw muggen-, wespen- of bijennest. Vooral na een zachte winter zacht zijn deze diertjes er soms vroeg bij met het bouwen van hun nieuwe kolonie.

Het wespennest word gemaakt van een soort houtresidu wat uitgescheiden wordt door de wespen zelf. Hiermee bouwen ze een ingenieus gangen- en gratenstelsel waarin in ze leven, hun larven grootbrengen en voedsel opslaan. De koningin is de enige wesp in de kolonie die de winter overleeft, waarna ze in de lente de eerste eitjes legt. Vanaf daar kan de kolonie snel uitgroeien tot een nest met wel 5000 wespen.

In het voorjaar zijn de wespen vaak niet erg agressief. Vooral in het najaar, wanneer de wespen op zoek gaan naar zoetigheid gaan ze agressief gedrag vertonen. Wespen kunnen, in tegenstelling tot bijen, vaker dan één keer steken, wat hun agressie ten opzichte van bijen verklaart. Het is verstandig om wespennesten in of rondom uw huis dus vroeg aan te pakken. Hiermee wordt voorkomen dat het nest zijn volle omvang bereikt, en is er minder kans op steken of ander overlast. Helemaal als er iemand allergisch is, kan dit soms gevaarlijke situaties opleveren.

Niet alleen wespennesten kunnen voor overlast zorgen. Ook bijen, muggen, motten, en ander vliegend ongedierte worden in deze periode weer actief, en kunnen voor overlast zorgen. Professionele ongediertebestrijders kunnen u hier vanaf helpen door gericht de broedplaatsen van het ongedierte aan te pakken. Door de verspreiding van nieuwe dieren te voorkomen is de plaag snel verleden tijd.

 

Zoekt u een ongediertebestrijder in Hilversum of omgeving? Neem contact op! Onze medewerkers staan graag voor uw klaar om u van al uw ongedierte af te helpen.Over de Auteur

Mijn naam is Esma de Jaegher

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo