Vloerverwarming bespaart energie - Artikel Post - Artikel Marketing

Vloerverwarming bespaart energie

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 523 | Aantal woorden: 461 | Datum: | 0 commentaar

Luxe, comfort én energiebesparing; gaat dat allemaal wel samen? Gelukkig kunnen we deze vraag positief beantwoorden. Een goede manier om veel energie te besparen in huis is door vloerverwarming aan te laten leggen. Veel oude verwarmingssystemen op basis van traditionele radiatoren verbruiken veel meer energie dan de nieuwste en meest geavanceerde vloerverwarmingssystemen.

Waarom is vloerverwarming energiezuiniger?

Het voordeel van vloerverwarming met betrekking tot energiebesparing is dat een vloerverwarming altijd een paar graden lager ingesteld kan worden dan een traditionele verwarming met radiatoren om een aangename temperatuur in huis te krijgen. Met radiatoren is het meestal nodig om de temperatuur in te stellen op 21ºC of 22ºC om het echt behaaglijk warm te krijgen. Bij vloerverwarming is een temperatuur van 19ºC graden vaak al voldoende, omdat vloerverwarming een gelijkmatigere temperatuursverdeling geeft. Uw energierekening zal met vloerverwarming al snel 10 tot 20% lager uitvallen. Dat scheelt een behoorlijk aantal euro’s per jaar.

Vloerverwarming biedt extra comfort

Hoewel u uw vloerverwarming lager hoeft in te stellen, zult u toch van extra comfort kunnen genieten. Mensen die u al voor zijn gegaan en vloerverwarming hebben laten leggen, zullen u allemaal stuk voor stuk kunnen vertellen dat hun huis veel behaaglijker is geworden. De warmte die vloerverwarming afgeeft, bestaat namelijk voor 60% uit stralingswarmte, bij traditionele radiatoren is dit maar slechts 40%. De overige warmte wordt convectie-warmte genoemd. Dit is warmte door opstijgende warme lucht. De stralingswarmte zorgt voor een gelijkmatigere verdeling van de warmte door de ruimte. U hebt dus een stuk minder last van koude tochtstromen en temperatuurschommelingen in huis.

Nooit meer koude voeten

Een vervelend probleem waar veel mensen in de winter mee te kampen hebben is koude voeten, zelfs als de traditionele verwarming op volle toeren draait. Koude voeten zorgen voor een onbehaaglijk gevoel dat al snel van invloed is op het hele lichaam. Het is voor veel mensen een reden om meteen maar de verwarming een paar graden hoger te zetten. Met vloerverwarming hebt u hier geen last meer van. Met traditionele radiatoren stijgt de lucht vanaf de radiator meteen op, waardoor de koude lucht bovenin de kamer naar beneden wordt gedrukt en er een luchtcirculatie op gang komt met als gevolg koude voeten. Wanneer u vloerverwarming in huis hebt, worden de ruimtes in huis van onder naar boven op een gelijkmatige wijze verwarmd, zonder luchtcirculatie. Vloerverwarming zorgt ervoor dat uw voeten behaaglijk warm zijn en dat u uw hoofd koel houdt.Over de Auteur

Als fantiek blogger van diverse websites heb ik een passie voor het delen van interessante artikelen. Daarnaast ben ik moeder van twee prachtige dochters.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[254 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo