Vloerverwarming bij u thuis - Artikel Post - Artikel Marketing

Vloerverwarming bij u thuis

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 491 | Aantal woorden: 514 | Datum: | 0 commentaar

Steeds meer mensen kiezen voor vloerverwarming bij hun nieuwbouw- en renovatieprojecten.

De voordelen

Wanneer u vloerverwarming aanvoelt, geeft het u een onvervalst wellness-gevoel. De stralingswarmte die het afgeeft wordt als zeer comfortabel ervaren. Die stralingswarmte komt ook ten goede aan de relatieve luchtvochtigheid. Het is één van de beste keuzes om vocht in huis te vermijden.

Conventionele radiatoren zorgen nooit voor een mooi verdeelde warmte in de kamer, zoals een vloerverwarming dat wel kan. En de vloerverwarming heeft om dit te doen een veel lagere temperatuur nodig. Dat komt het rendement van de verwarmingsketel ten goede. U zou gemiddeld tot 20% op uw energiefactuur kunnen besparen. In combinatie met een warmtepomp ligt dat percentage nog veel hoger.

Als je kijkt vanuit esthetisch standpunt: geen lelijke radiatoren meer in de kamers, alle muren kunnen vrij gebruikt worden en er verdwijnen geen buizen in de vloer. En misschien nog één van de meest aangename voordelen is het feit dat er geen luchtstroom wordt opgewekt door een vloerverwarming. Geen stof meer dat opwaait en circuleert omwille van de verwarming, en al helemaal geen stoffige radiatoren meer.

De nadelen

Voor die mooie resultaten die vloerverwarming te bieden heeft, zijn er natuurlijk ook enkele minpunten. De kostprijs voor het hele pakket is er één van. Het regelsysteem is vrij duur en het verwarmingselement is een relatief complex netwerk van leidingen dat veel werkuren opslorpt.

Bij een renovatie moet de vloer meestal volledig opengebroken worden. Niet alle vloerbedekkingen zijn aangeraden omwille van hun slechte warmteverdeling, zoals vast tapijt en isolerende vloeren. Als de woning zou worden uitgebreid, dan moeten er ook nieuwe leidingen gelegd worden naar die nieuwe kamers indien daar ook verwarming gewenst is. In het geval dat er een lek zou zijn moet de vloer ook weer opnieuw opengebroken worden.

 

Ben je geïnteresseerd in vloerverwarming? Laat je zeker goed adviseren over de voorwaarden en de prijs. Een goed geïsoleerde woning is een must en om je energierekening nog meer te drukken, kun je het overwegen om een warmtepomp te installeren. Zo kan je naar een verwarming gaan die 75% gratis energie gebruikt.

Meer informatie op www.masser.beOver de Auteur

Webredacteur voor een SEObedrijf

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Commentaar


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[223 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo