Volg het Hygge kantoor ontwerp voor hogere productiviteit. - Artikelpost

Volg het Hygge kantoor ontwerp voor hogere productiviteit.

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 277 | Aantal woorden: 526 | Datum: | 0 commentaar

Denemarken behoort tot een van de gelukkigste landen. Dit komt door het Hygge kantoor ontwerp. Overweeg eens om dit ontwerp te integreren in jouw nieuwe kantoorruimte in bijvoorbeeld Rotterdam.

Hygge is een Deens woord dat wordt gebruikt om een ​​speciaal gevoel of moment te erkennen. Het kan alleen of met vrienden zijn, thuis of buiten, gewoon of buitengewoon, maar het is altijd gezellig, charmant of speciaal. Hygge vereist letterlijk alleen bewustzijn, een zekere traagheid en het vermogen om niet alleen aanwezig te zijn, maar het heden te herkennen en te genieten.

Upgrade je bureau

Voeg een lamp met een gloeilamp toe om de fluorescentie en het blauwe licht van je scherm tegen te gaan. Houd een zachte sjaal of jas aan de achterkant van je stoel om koele kantoorruimtes en stijve stoelen te bestrijden. Nog beter, leg die sjaal / jas op je schoot als een geïmproviseerde deken.

Zoek een gezellige plek

Als je een kantoorruimte hebt probeer dan eens een paar andere plaatsen voor wat afwisseling. Als je kantoor een open concept en ruim is, zoek of maak juist een ruimte die intiemer aanvoelt. Sleep een comfortabele stoel naast een boekenkast of kijk of er een kleine kamer of kantoor is waar je van tijd tot tijd kunt werken.

Vergaderlocaties wijzigen

Als je niet afhankelijk bent van conferentieruimte-technologie, moet je het team samenbrengen in de gemeenschappelijke ruimte of in een café. Vind kleinere tafels en zorg zo voor een sfeer als in een huiskamer.

Maak kleine chats een gewoon ding

Persoonlijke connectie is een aspect van hygge dat erg belangrijk is.

  1. Plan korte wekelijkse check-ins met uw favoriete collega's om ervoor te zorgen dat je verbinding blijft houden, ook als het druk is. 
  2. Voor een collega zou je graag beter willen weten, nodig hem of haar uit voor een een-op-een sessie van 30 minuten. Dit kan een snelle koffie zijn, een Skype-chat of een lunchroom-inhaalactie. Je hebt geen agenda nodig, maar overweeg wel een paar dingen om een ​​gesprek bij te houden.  
  3. Vergeet collega's niet die op afstand werken! Ze kunnen hulp nodig hebben bij het maken en onderhouden van persoonlijke connecties, dus wees een vriend en reik uit.Krijg meer daglicht

Misschien vind je de extra zon 's ochtends leuk, of veracht je het woon-werkverkeer in het donker. Maar november betekent het einde van de zomertijd en we zitten ermee vast tot de lente. We kunnen voorkomen dat we "terugvallen" door meer tijd vrij te maken voor daglicht. Hou een middagpauze buiten, of ga even wandelen. Waar jouw kantoor staat is niet belangrijk, of het nou in Utrecht of Zoetermeer is.

Over de Auteur

Als kantoorruimte specialist weet ik veel over de zoektocht naar het perfecte kantoor en daar help ik ondernemers graag bij.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo