Voordelen van het installeren van USB-stopcontacten in uw huis - Artikelpost

Voordelen van het installeren van USB-stopcontacten in uw huis

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 294 | Aantal woorden: 1208 | Datum: | 0 commentaar

Heb je een USB-oplader zodat ik mijn telefoon kan opladen? Dat is een veelgestelde vraag van gasten die bij jou thuis komen. Lees in dit artikel waarom jij USB-stopcontacten in jouw huis moet installeren. Tegenwoordig worden apparaten overal opgeladen via USB-stroompoorten. Bijna elk huishouden heeft meer dan één smartphone, tablet, e-reader, camera of ander mobiel apparaat dat een USB-connector heeft. Om een ​​van deze apparaten op te laden heb je meestal een oplader en een standaard stopcontact nodig. Dus je moet ook altijd een oplader bij de hand hebben. Maar dat is aan het veranderen. Want tegenwoordig hebben huiseigenaren de mogelijkheid om stopcontacten in huis te plaatsen waar je rechtstreeks een USB-oplaadkabel in kunt doen. Dus geen losse adapters meer nodig. En je kunt meerdere apparaten op één stopcontact aansluiten zonder dat je eerst een lamp / wekker of ander apparaat uit het stopcontact hoeft te halen. En zo zijn er nog meer voordelen van het installeren van USB-uitgangen in jouw huis.

Vaak laten mensen hun adapter de hele dag, inclusief 's nachts in het stopcontact zitten. Dat is gevaarlijk. Met een USB-stopcontact hoeft dat niet meer. En omdat er geen USB-laders meer nodig zijn, is jouw hele huis een stuk beter opgeruimd. Want vaak zijn de adapters zo groot en opvallend dat het er gewoon erg rommelig uit ziet. Daarbij zijn ze ook erg onhandig omdat ze de andere stekkerpunten deels of geheel bedekken waardoor die niet meer te gebruiken zijn.

In veel gevallen kiezen mensen ervoor om hun telefoon aan te sluiten op een laptop of op de USB-poort van de tv. Op deze manier opladen is echter misschien niet de snelste manier om die accu vol te krijgen. Normaal gesproken levert het opladen van een apparaat via de USB-poort van een laptop of tv een stroomsterkte van niet meer dan 500 ampère aan uw apparaat. Het gebruik van een adapter om uw apparaat op een traditioneel stopcontact aan te sluiten dat is iets sneller. Maar door jouw apparaat rechtstreeks aan te sluiten op een stopcontact met een USB-poort, kun je het tot 40 procent sneller opladen dan met een adapter. Dat komt omdat veel stopcontacten met USB-poorten ook slimme chips bevatten die de optimale laadstroom van elk apparaat kunnen detecteren en de stroomuitvoer kunnen aanpassen zodat elk apparaat zo snel mogelijk oplaadt.

Vraag je jezelf af hoe je een stopcontact vervangt door een USB-compatibel stopcontact? Het is net zo eenvoudig als het installeren van een ander stopcontact. Daarbij zijn veel USB-uitgangen zodanig ontworpen dat ze verschillende configuraties van stopcontactbekabeling aan kunnen. Maar als je niet zeker weet hoe je een stopcontact moet aansluiten? Of niet zeker weet hoe je dit veilig kunt doen? Dan kun je het werk het beste door een professional laten doen. De meeste elektriciens rekenen gewoonlijk 60 tot 90 euro per uur om jouw bestaande stopcontacten te vervangen door USB-inclusieve stopcontacten.

Stopcontact met usb kopen

Je kunt een stopcontact met USB bij de Gamma kopen en de action heeft ze ook wel liggen. Maar je kunt een USB stopcontact ook online bestellen. Bijvoorbeeld bij BOL.com. Zij bieden een Homra Brock USB Stopcontact Wit voor ongeveer 12,95 euro. Deze is ook in het zwart verkrijgbaar. Ook kun je de CoshX® dubbele inbouw wanddoos USB online bestellen en dan is hij binnen 2 dagen bij jou in huis. Let er op wanneer je een bestaande wanddoos gaat vervangen met eentje waar één of meerdere USB poorten in zitten, dat de afmeting hetzelfde is.

Hoe moet je een stopcontact met USB aansluiten?

Het aansluiten van een een stopcontact met USB is vrij eenvoudig wanneer je een bestaande stopcontact gaat vervangen. Gaat het om een nieuw aansluitpunt dan is het verstandig om een elektricien in te huren. Bij het vervangen van een bestaand stopcontact dan zorg je dat jouw USB contactdoos precies dezelfde afmeting heeft. Volg daarna de volgende eenvoudige stappen voor de aansluiting van jouw nieuwe USB-contact-doos.

Stap 1 - elektriciteit afsluiten

Je moet erg voorzichtig zijn met elektriciteit, met name 220 volt. Ga je werken aan een stopcontact dan moet je zeker weten dat er geen stroom op staat. Zet in jouw stoppenkast (in de gang) de stroom van de groep waar het te vervangen stopcontact bij hoort. Test of inderdaad de stroom nu niet meer aanwezig is op het stopcontact voordat je verder gaat!

Stap 2 - het oude stopcontact vervangen met het nieuwe USB stopcontact

Je hebt hiervoor een kleine platte schroevendraaier nodig. Aan de voorkant van het stopcontact zitten meestal 2 schroeven (soms slechts 1). Draai deze schroeven los met de kleine schroevendraaier. Als de schroeven helemaal los zijn dan kun je de kap / dekking naar voren trekken. Verwijder vervolgens het hele stopcontact. Lukt dit niet? Kijk dan eens naar videos op Youtube. En lukt het dan nog niet dan kun je misschien beter alsnog een elektricien bellen.

Stap 3 - plaats het USB stopcontact

Haal de nieuwe USB-contactdoos uit de verpakking. Lees eventueel eerst de instructies die bij dit product zijn geleverd. Let bij het aansluiten goed op de connectoren en de functie die ze hebben (aarde, neutraal en spanning). Duw de connectoren in de juiste aansluiting en draai ze met de kleine schroevendraaier vast. Controleer nogmaals of alle draden goed zijn aangesloten door er voorzichtig aan te trekken. Plaats nu de nieuwe USB-stekkerdoos op de muur. Heb je bij het stopcontact nieuwe schroeven gekregen? Gebruik deze dan bij het bevestigen of gebruik anders de oude schroeven die je al had.

Stap 4 - zet de stroom weer aan

Ga naar de meterkast / stoppenkast en zet de stroom weer aan op de groep die je eerder had uitgezet. Gaat de stop / zekering direct weer uit dan heb je een fout gemaakt bij het aansluiten. Laat dan de zekering / de stroom uit staan en loop alles nog een keer goed na bij de aansluiting van het usb stopcontact. Er is iets niet goed aangesloten of de USB stekker is stuk. Werkt het goed dan kun je proberen om op de USB aansluiting een telefoon op te laden.

Wat is een USB connector?

Een USB connector is de aansluiting waar je een USB kabel of een USB stekker in kunt plaatsen. Meestal zit de USB connector op het apparaat, op een oplader of in de muur / in de wand.

 Over de Auteur

Artikelpost schrijft zelf ook informatieve artikelen voor klanten of om informatie te delen. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

Voomy Cube Stekkerdoos met Schakelaar - 4 USB Poorten - 5 Stopcontacten - Zwart
Voomy Cube Stekkerdoos met Schakelaar - 4 USB Poorten - 5 Stopcontacten - Zwart

€ 26,99
Toon product

Voomy Cube 2.0 Stekkerdoos met Schakelaar - 1 USB-C 20W Snellader Iphone - 3 USB Poorten - 4000W - 5 Stopcontacten - Zwart
Voomy Cube 2.0 Stekkerdoos met Schakelaar - 1 USB-C 20W Snellader Iphone - 3 USB Poorten - 4000W - 5 Stopcontacten - Zwart

€ 31,99
Toon product

MostEssential Premium 13-Voudige Stekkerdoos - Stekkerdoos met Schakelaar - Stekkerdoos met USB - Stekkerdoos met Overspanbeveiliging – Overspanningsbeveiliging - 10 Stopcontacten & 3 USB Oplaadpoorten – 2M Verlengsnoer – Antislip - Zwart
MostEssential Premium 13-Voudige Stekkerdoos - Stekkerdoos met Schakelaar - Stekkerdoos met USB - Stekkerdoos met Overspanbeveiliging – Overspanningsbeveiliging - 10 Stopcontacten & 3 USB Oplaadpoorten – 2M Verlengsnoer – Antislip - Zwart

€ 39,99
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[383 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo