FB pix Voorkom onnodig waterverbruik - Artikelpost

Voorkom onnodig waterverbruik

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 238 | Aantal woorden: 860 | Datum: | 0 commentaar

Hoe voorkom ik onnodig waterverbruik?

 

Water is er in ons land aan overvloed. Gelukkig maar, want wie kan er tegenwoordig nog zonder een warme douche of de vaatwasser? Waar we ons echter niet altijd van bewust zijn, is dat er met deze apparaten ook onnodig veel water verspild wordt. Per persoon gebruiken wij al snel 120 liter water per dag. Grote delen hiervan worden onnodig verbruikt. Dat is natuurlijk erg zonde, want met een paar bewuste investeringen kunt u dit onnodig waterverbruik gemakkelijk voorkomen. Dat is niet alleen goed voor uw portemonnee, maar u helpt er ook het milieu een handje mee. Daarom enkele tips:

 

-          Wanneer u waterbesparende douchekoppen en kranen aanschaft bespaart u gemiddeld al snel 10 liter water per douchebeurt! Ook normale douchekoppen en kranen van enkele jaren oud verbruiken door ouderdom en slijtage van het sanitair vaak meer water dan nodig is, dus is het verstandig deze regelmatig te vernieuwen.

 

-          Met een WC-stortbak met twee knoppen (één knop voor de grote spoelbeurten en één knop voor de kleine spoelbeurten) bespaart u al snel een vijfde deel van het water dat u normaal gesproken door de WC zou spoelen.

 

-          Vaatwassers en wasmachines van A-labels zijn in eerste instantie misschien een dure investering, maar zij verbruiken de minste energie en besparen hiermee op langere termijn ook grote hoeveelheden water.

 

-          Op kranen die u niet zo zeer gebruikt voor grote hoeveelheden water (zoals die in uw bad), kunt u gemakkelijk een mondstukje plaatsen die waterbesparend werkt. Door deze mondstukjes stroomt minder water per minuut, waardoor u grote hoeveelheden water bespaart zonder dat u het door heeft.

 

-          Controleer regelmatig uw leidingwerk. Vooral wanneer de Nederlandse winter weer is aangebroken, ligt uw leidingwerk er vaak niet zo warmpjes bij. Leidingen raken vaak bevroren en ontdooien weer waardoor er scheuren en lekkages ontstaan en er onnodig veel water verdwijnt.

 

-          Wanneer uit deze controle blijkt dat u lekkende kranen of doorlopende spoelbakken heeft, laat deze calamiteiten dan zo snel mogelijk repareren door een professioneel vakman bij u in de buurt. Vaak wacht men te lang met het laten repareren van deze lekkages, waardoor de schade alsmaar groter wordt en er al snel 2000 liter water per jaar onnodig verbruikt wordt.

 

 

Saricar is uw installatiebedrijf in Den Haag en omgeving. Saricar is een gekwalificeerde allrounder en spoort lekkages graag voor u op om deze zo snel mogelijk te verhelpen. Ook voor het onderhoud aan uw cv ketel en reparaties kunt u bij ons terecht.Over de Auteur

Saricar is uw installatiebedrijf in Den Haag, Zoetermeer en Rotterdam. Voor al uw loodgieterswerk en CV ketel reparaties kunnen wij u bijstaan.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[204 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo