Voorkom schimmel in de woning! - Artikelpost

Voorkom schimmel in de woning!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 144 | Aantal woorden: 1151 | Datum: | 0 commentaar

Steeds vaker wordt er schimmel in woningen geconstateerd.  Schimmel wordt veroorzaakt door vocht in huis en komt daardoor vaak voor op vochtige plekken in de woning zoals om de badkamer. Maar ook in de slaapkamer, keuken, wasruimte en kelder komt er met regelmaat schimmel voor. Schimmel is te herkennen aan de zwarte plekken op de muren en op het plafond. 
Wat zijn de gevolgen van schimmel?

Uiteraard is het aangezicht dat schimmel met zich meebrengt onprettig. Niemand wil op zijn muren en plafond een zwarte vlek zien groeien. Maar ook de muffe geur in huis kan als vervelend worden ervaren. Op den duur kan zelfs het meubilair aangetast worden door schimmel. In het ergste geval kunnen er zelfs gezondheidsklachten optreden. 


Welke klachten kan schimmel veroorzaken

Schimmel slaat voornamelijk op de luchtwegen en een verzwakt immuumsysteem. Kleine kinderen en astmapatiënten zijn hier extra gevoelig voor. Het kan bijvoorbeeld bij astmapatiënten de symptomen verergeren. 

 

Maar ook personen zonder astma of een soortgelijke aandoening kunnen problemen krijgen. Denk hierbij aan allergische reacties waarbij je geïrriteerde slijmvliezen, rode ogen of prikkelende ogen kan krijgen. Maar er kunnen ook luchtweginfecties of astma problemen ontstaan. Dit is afhankelijk hoe gevoelig iemand reageert op schimmel. 

 

Schimmel voorkomen in de woning

Schimmel kan dus hele vervelende klachten veroorzaken. Daarom een aantal tips die helpen om schimmel buiten de woning te houden. 

  • De was buiten drogen
    We adviseren om zoveel mogelijk de was buiten op te hangen. Schimmel krijgt namelijk geen kans door de vochtige kleding direct mee naar buiten te nemen. Is het niet mogelijk om de was buiten te drogen? Probeer dan in ieder geval om een raam open te zetten. 

  • Ventileer de woning
    Ventileer de woning elke dag goed door. In de badkamer is het verstandig om na het douchen een raam open te zetten. Ook met koken is de afzuigkap aanzetten een must zodat het vocht makkelijker afgevoerd kan worden. 

  • De woning schoonhouden!
    Het schoonmaken van een huis zorgt ervoor dat schimmel geen kans krijgt omdat ze geen goede ‘voedingsbodem’ hebben. Daarnaast is het schoonmaken van de woning een goed moment om ook na te lopen of er schimmelplekken ontstaan. 


Door bovenstaande tips te gebruiken verklein je de kans op schimmelproblemen in huis. 

Over de Auteur

Maartje van SEO-ondersteuning beantwoordt belangrijke lezersvragen. In dit artikel lees je hoe je schimmel in je woning voorkomt.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[333 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[185 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[144 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo