Vrijstaande woning laten bouwen - Artikelpost

Vrijstaande woning laten bouwen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 978 | Aantal woorden: 681 | Datum: | 0 commentaar

 

Het huis waarin je woont, zou je droomhuis moeten zijn. Koop of huur je een al bestaand huis, dan zullen er altijd punten zijn waarmee je niet tevreden bent. Misschien vind je de badkamer te klein, of zit de keuken niet waar je deze het liefst zou willen. Misschien vind je de grootte van de ramen niet goed, of staat het huis te dicht op de weg. Als je ervoor kiest om een woning te laten bouwen, dan hoef je vrijwel geen enkele concessie te doen op je woonwensen. Wil je een kookeiland in de keuken, dan kan dat. Wil je dat de kinderen een aparte badkamer krijgen, dan kan dat. Het enige nadeel van het laten bouwen van een vrijstaande woning is dat het behoorlijk prijzig kan worden.

 

Als je vrijstaande nieuwbouw wilt, dan ben je een particuliere opdrachtgever met optimale keuzevrijheid. Je kunt je huis laten bouwen zoals jij dat wilt. Dit is echter niet zo gemakkelijk als het lijkt, want je bent zelf verantwoordelijk voor alle beslissingen die gemaakt moeten worden. Wil je vrijstaand laten bouwen, dan zal dit aardig wat tijd en inspanning van je vergen. Globaal gezien doorloop je drie fasen wanneer je vrijstaande nieuwbouw laat maken: je vormt ideeën door te oriënteren, je start de voorbereiding, en uiteraard het bouwen zelf. Vooral in de eerste fase is het budget één van de belangrijkste speerpunten: je zult moeten bepalen wat uiteindelijk je maandelijkse woonlasten mogen zijn.

 

Wil je vrijstaand bouwen, dan is het aan te raden om al je wensen en eisen op papier te zetten. Vervolgens kun je gaan bekijken of deze wensen en eisen passen binnen de randvoorwaarden die gesteld worden. Je kunt wel een gigantische woning willen, maar als de bouwkavel er niet groot genoeg voor is, dan wordt dit niks. En ditzelfde geldt voor je budget: als je bijvoorbeeld vier ton tot je beschikking hebt, dan kun je niks met een wensen- en eisenpakket dat uiteindelijk zes ton kost.

 

Houd voor jezelf voor ogen wat je nodig hebt om prettig en comfortabel te wonen. Bijvoorbeeld een aparte fitnessruimte in je huis is leuk, maar als je dit niet zou hebben, zou dit dan betekenen dat je zonder of met minder plezier in je villa woont? En is het wel zo handig als je – mocht je een fitnessruimte hebben – eerst door de woonkamer, de slaapkamer en de keuken moet lopen, voordat je in de badkamer bent.

 

Als je alle wensen op een rijtje hebt gezet, kun je een ontwerp laten maken door een architect, maar je kunt uiteraard ook een standaard villa kiezen uit een catalogus. Daarnaast is het ook mogelijk om een standaard villa te kiezen en deze hier en daar te wijzigen. Wat je uiteindelijk kiest, ligt aan jezelf. Het fijne aan een architect inhuren is dat je uiteindelijk een geheel eigen en unieke woning hebt, geheel gemaakt op je eigen wensen.Over de Auteur

Bij Bouwbedrijf Ter Reehorst kun je een vrijstaande woning laten bouwen die voldoet aan al je wensen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[350 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo