FB pix Waar hang je het beste een spiegel op in huis? - Artikelpost

Waar hang je het beste een spiegel op in huis?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 168 | Aantal woorden: 1104 | Datum: | 0 commentaar

Het ophangen van een spiegel in huis kan een slimme en stijlvolle manier zijn om een ruimte te transformeren. Een spiegel op maat kan je bijvoorbeeld tal van mogelijkheden geven! Spiegels kunnen een gevoel van ruimte creëren, de verlichting verbeteren en dienen als decoratieve accenten. Bij het kiezen van de juiste plek om een spiegel op te hangen, zijn er echter enkele belangrijke overwegingen. Hier zijn enkele tips om je te helpen bepalen waar je het beste een spiegel kunt ophangen in huis.

In de hal

Een van de meest populaire plekken om een spiegel op te hangen is in de hal. Het is de eerste ruimte die mensen zien wanneer ze je huis binnenkomen, en een spiegel kan helpen om de ruimte gastvrijer en uitnodigender te maken. Bovendien kan een spiegel in de hal ook functioneel zijn. Het stelt je in staat om een laatste blik op jezelf te werpen voordat je de deur uitgaat.

In de woonkamer

Een spiegel kan een mooie aanvulling zijn op de woonkamer, vooral als je de ruimte groter wilt laten lijken. Hang een spiegel op een strategische plek, zoals tegenover een raam of een mooi kunstwerk, om het licht en de kleuren in de kamer te weerkaatsen. Dit zal een gevoel van diepte en ruimtelijkheid creëren en de algehele sfeer van de woonkamer verbeteren.

Boven een dressoir of console

Een spiegel boven een dressoir of console kan dienen als een prachtig decoratief element. Het kan een saaie muur opvullen en een gevoel van symmetrie en balans toevoegen aan de ruimte. Kies een spiegel die qua grootte en vorm goed past bij het meubelstuk eronder en experimenteer met verschillende frames en stijlen om de gewenste uitstraling te creëren.

In de slaapkamer

Een spiegel in de slaapkamer is niet alleen handig voor het aankleden en stylen, maar kan ook een decoratief accent zijn. Plaats een spiegel op een plek waar je jezelf goed kunt zien, zoals boven een kaptafel of aan de binnenkant van een kledingkastdeur. Overweeg ook om een grote staande spiegel in een hoek van de kamer te plaatsen om de ruimte groter te laten lijken en een gevoel van luxe toe te voegen.

In de badkamer

De badkamer is een andere essentiële plek voor een spiegel. Kies een spiegel die past bij de grootte van de wastafel en hang deze op een hoogte die comfortabel is voor de gebruikers. Overweeg ook om meerdere spiegels in de badkamer te plaatsen, zoals een vergrotende spiegel voor het aanbrengen van make-up en een grotere spiegel voor het bekijken van het gehele gezicht. Zorg ervoor dat de spiegel goed verlicht is om een helder beeld te krijgen.

In de eetkamer

Een spiegel in de eetkamer kan helpen om de ruimte te vergroten en een gevoel van elegantie toe te voegen. Hang een spiegel op een strategische plek, zoals tegenover een raam of boven een buffetkast, om het natuurlijke licht te weerkaatsen en de tafelsetting te accentueren. Dit zal de eetkamer een luchtige en verfijnde uitstraling geven.
Het ophangen van een spiegel op de juiste plek in huis kan een aanzienlijk verschil maken in de uitstraling en functionaliteit van de ruimte. Of je nu kiest voor een grote statement-spiegel of meerdere kleinere spiegels, zorg ervoor dat de positie en hoogte van de spiegel geschikt zijn voor het beoogde doel. Experimenteer met verschillende posities en arrangementen om de beste plek te vinden die past bij jouw persoonlijke stijl en de behoeften van de ruimte.

Over de Auteur

Ik doe niets liever dan het upgraden van het interieur van mijn woning. En omdat ik ook graag schrijf, deel ik hier mijn tips en ervaringen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo