FB pix Waar kan ik mijn afval kwijt als ik mijn woning ontruim? - Artikelpost

Waar kan ik mijn afval kwijt als ik mijn woning ontruim?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 55 | Aantal woorden: 783 | Datum: | 0 commentaar

Een woning ontruimen is een grote klus. Zodra je in de woning helder hebt wat je moet ontruimen moet je bezig gaan met de logistiek. Hoe ga je als transporteren naar de milieustraat? Een belangrijkere vraag is: Kan ik zomaar mijn hele inboedel naar de gemeentestort brengen? In deze blog lees je alles over het aanbieden van je inboedel bij de milieustraat. Dit is namelijk een taak die je niet mag onderschatten bij de ontruiming.

Uitsorteren

Het uitsorteren is een belangrijke eerste stap. Mogelijk heb je al een indeling in de woning gemaakt. Zorg er voor dat je helemaal zeker bent welke spullen naar de milieustraat moeten. Mogelijk zijn er nog familieleden, vrienden of kennissen die de spullen graag van je over willen nemen. Dit is vooral belangrijk als er sprake is van een spoed situatie. Voor een spoedontruiming is het extra belangrijk dat het proces vlekkeloos verloopt om de klus zo snel mogelijk te klaren.

Mogelijk staan er nog veel spullen in de woning die nog goed in staat zijn. Het is zonde als deze spullen geen tweede leven krijgen via een kringloopcentrum of stichting. Sorteer ook deze spullen uit want weggooien is zonde.

Tip: Zorg dat je geen spijt krijgt van je keuzes door vooraf alles goed uit te sorteren.

Scheiden

Nu helemaal duidelijk is welke spullen weg moeten begint het scheiden. De milieustraat vraagt altijd om het afval gescheiden aan te bieden. Denk hierbij aan hout, ijzer, grof huishoudelijk afval en restafval. Dit betekent dat je tijdens het ontruimen van de woning al rekening moet houden met wat je weg gaat brengen. Het is zonde om voor veel verschillende categorieën aan afval mee te nemen. Daardoor ben je van container naar container aan het rijden op de stort. Houd hier dus rekening mee zodra je het afval aan het inladen bent.

Tip: Werk met categorieën afval en deel zo ook de bus is. Bijvoorbeeld eerst een grote lading hout.

Beperkingen en kosten

Mogelijk ben je al eens naar de milieustraat geweest. Bijvoorbeeld met een kofferbak vol oude dozen en oude spullen of een aanhangwagen tuinafval in het voorjaar. Dit zijn echter hele andere hoeveelheden waarmee je naar de stort rijdt dan wanneer je een woning gaat ontruimen. Veel milieustraten hanteren het beleid dat je als inwoner van de gemeente maximaal één kubieke meter mag storten per tijdsperiode, bijvoorbeeld 2 weken. Dit schiet natuurlijk niet op als je een hele woning moet ontruimen.

Meer storten is soms wel mogelijk maar tegen betaling. Sterker nog, mogelijk moet je al betalen om gebruik te maken van de milieustraat binnen jouw gemeente. Het extra storten moet vaak wel bedrijfsmatig, dit betekent dat je dus via een afvalstroomnummer op naam van een bedrijf kan storten. In het slechtste geval kan er niet tegen betaling extra gestort worden. Eén kubieke meter is dan het maximale dat gestort mag worden. In dat geval moet je uitwijken naar een milieustraat in een andere gemeente. Dit moet altijd bedrijfsmatig omdat je geen inwoner bent van de gemeente waar je wilt storten.

Tip: Ontruimbedrijven hebben vaak meerdere afvalstroomnummers en kunnen daardoor vaak makkelijker en dus goedkoper storten.

Ontruimbedrijf inschakelen

Ontruimt.nl beschikt over afvalstroomnummers en de expertise op dit gebied. Wij zoeken vooraf uit tegen welke voorwaarden afval naar de milieustraat gebracht kan worden in jouw gemeente. Hierdoor komen wij en jij niet voor verrassingen te staan bij de ontruiming. Kies voor een betrouwbaar ontruimbedrijf die vakkundig en snel jouw woningontruiming regelt. Voor meer informatie, of het direct aanvragen van een offerte voor het ontruimen van een woning dan kunt u op onze website kijken. Mocht u toch nog meer vragen hebben dan kunt u contact met ons opnemen via +31 6 20990239 of via de e-mail: info@ontruimt.nl.Over de Auteur

Dit artikel is geplaatst door Pascal, eigenaar van het online marketing bureau Internetpaleis. De SEO freelancer uit Goes, provincie Zeeland.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Curver Decobin Prullenbak- 50L - 39x29x72 cm - Zwart
Curver Decobin Prullenbak- 50L - 39x29x72 cm - Zwart

€ 54,95
Toon product

Mepal Calypso afvalbakje – 2,2 liter – Afvalbakje aanrecht met deksel – Zwart
Mepal Calypso afvalbakje – 2,2 liter – Afvalbakje aanrecht met deksel – Zwart

€ 8,99
Toon product

Brabantia PerfectFit Vuilniszakken - 23/30 l - Code G - 6 rollen x 20 stuks
Brabantia PerfectFit Vuilniszakken - 23/30 l - Code G - 6 rollen x 20 stuks

€ 25,99
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[88 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo