FB pix Waar moet ik op letten bij het renoveren van mijn trap? - Artikelpost

Waar moet ik op letten bij het renoveren van mijn trap?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 336 | Aantal woorden: 457 | Datum: | 0 commentaar

Is je trap versleten en aan een complete renovatie toe? Er zijn verrassend veel manieren om je trap grondig te vernieuwen. Zelfs zonder vervelend en tijdrovend breekwerk. Het leggen van een nieuwe laminaat bekleding of uit kunststof PVC is meestal voldoende om je interieur te vernieuwen. Zorg er wel voor dat je gerenoveerde trap past bij je interieur. Je trap bekleden met PVC is het werk van een vakman. Die maken je trap weer als nieuw zodat je er weer jarenlang kunt van genieten. 

Waarom je trap renoveren?

Wil je je trap vernieuwen omdat hij versleten is? Of wil je hem veiliger maken of een mooier uitzicht geven? Dan volstaat meestal een likje verf of een nieuwe laag vernis om van je trap weer het centrale deel van je interieur te maken. Verven of beitsen kun je makkelijk zelf. Je trap laten renoveren of veiliger maken laat je best aan professionelen over. Je trap is niet voor niets dé blikvanger van je van je woning en zeker van je inkomhal.

Je trap vernieuwen met kunststof (PVC)

Polyvinylchloride of PVC, is een veel gebruikt materiaal bij het vernieuwen van je trap. Kunststof PVC is relatief goedkoop en tegelijk een flexibel materiaal. Dat maakt van PVC een materiaal dat je makkelijk kunt bewerken. Het is verkrijgbaar in alle mogelijke motieven, prints en (trendy) kleuren. Imitaties van hout of marmer zijn zo geslaagd dat je ze bijna niet meer van echt kunt te onderscheiden. Met zijn antisliplaag maakt PVC je trap ook veiliger. Dit kunststof materiaal is bestand tegen water.

Isoleert uitstekend

PVC is zowel een goede warmte- als geluidsisolator. Het houd de warmte binnen en de koude en storende geluiden buiten.

PVC is onderhoudsvriendelijk

Eens je trap gerenoveerd met pvc moet je er nauwelijks nog naar omkijken. PVC blijft mooi, zelfs met weinig of geen onderhoud. Regelmatig het stof verwijderen en af en toe afwassen met lauw water, een niet agressief schoonmaakmiddel en een zachte vinyldoek volstaat. En PVC is ook een milieuvriendelijk materiaal, want volledig recycleerbaar.

PVC-traprenovatie met overzettreden

Snel en gemakkelijk je trap vernieuwen met PVC kan ook met het plaatsen van zogenaamde overzettreden. Daarbij worden treden in PVC gewoon over de bestaande traptreden geschoven. Overzettreden in kunststof PVC zijn niet alleen makkelijk te plaatsen. Deze manier van traprenovatie is daar boven op nog budgetvriendelijk ook.Over de Auteur

Schrijven en kennis delen was van jongs af aan mijn passie. Dat is altijd zo gebleven. Ik was meer dan veertig jaar zelfstandig beroepsjournalist voor dag-, week- en maandbladen en voor periodieken over de uiteenlopendste onderdelen.

Nu ik als gepensioneerde veel tijd heb, beheer ik meerdere websites. Ik publiceer vooral over gezondheid, gezonde voeding, wonen, huis en tuin, reizen en vakantie, geldzaken en multimedia.

Ik hoop dat je ook wat aan mijn artikelen hebt...

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo