FB pix Waar moet je op letten bij het kopen van een TV? - Artikelpost

Waar moet je op letten bij het kopen van een TV?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1064 | Aantal woorden: 412 | Datum: | 0 commentaar

Er zijn talloze merken televisies en ieder merk heeft tientallen modellen in verschillende groottes. Een belangrijke is: Hoe groot moet de televisie zijn? Dat hangt af van de afstand van jouw positie tot aan de televisie. 1-2 meter: kies dan een afmeting tussen 32 en 37 inch (81-94cm) 2-3 meter: kies dan een afmeting tussen 42 en 46 inch (107-117cm). 3-4 meter: kies dan een afmeting tussen50 en 60 inch (127-152cm). 4-5 meter:  kies dan een afmeting die groter is dan 61 inch (155cm).

3D TV

Kijk je veel films? Dan kan 3D een leuke toevoeging zijn. Vaak krijg je 2 of 4 3D brillen bij een televisie. Wil je er meer? Dan moet je bijbetalen. Sommige mensen krijgen hoofdpijn van 3D beelden,  dus maak een juiste afweging.

LED, LCD of Plasma?

LCD zie je bijna niet meer, misschien nog bij goedkopere televisies. LED TV's zijn heel dun en geven een zeer helder beeld. Plasma TV's zijn wat dikker, maar hebben een nauwkeurigere weergave van de kleuren. Zwart is dan ook echt zwart.

HD Ready, Full HD, UltraHD 4K

Alleen goedkopere TV's zijn vaak alleen HD-Ready. Dat betekent dat je niet FULL-HD TV of films kunt kijken. FULL-HD is veel scherper en is de huidige standaard. Opkomend zijn de Ultra-HD televisies. Deze kunnen 4x meer details tonen (als het invoer apparaat, dus de TV zender, Bluray-speler of spelcomputer dit toelaat). UltraHD tv's zijn echter nog een stuk duurder.

Prijs

Ga je een TV kopen? Vergelijk eerst de prijs op onze site. Soms is dezelfde televisie honderden euro's goedkoper bij een andere winkel.

Kwaliteit

Bekendere merken zoals Philips, LG en Samsung leveren vaak betere kwaliteit. Voor kwaliteit betaal je ook meer, maar als je meer betaalt hoeft dat niet per sé top kwaliteit te zijn. Raadpleeg daarom ook online reviews om je keuze te bepalen.

Andere belangrijke zaken waar je op moet letten bij het kopen van een televisie zijn:

Is de klantenservice van de winkel waar je de TV gaat kopen goed bereikbaar? Kun je veilig online betalen? Wordt je televisie snel geleverd?Over de Auteur

BlackFridaySale.nl is de online prijsvergelijker voor veilige webshops.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo