Waar moet u op letten bij het kopen van een hoeslaken? - Artikel Post - Artikel Marketing

Waar moet u op letten bij het kopen van een hoeslaken?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 394 | Aantal woorden: 534 | Datum: | 0 commentaar

Iedereen heeft het nodig, en vaak meer dan 1 per bed: hoeslakens. Een redelijk alledaagse aankoop zou je dus zeggen, maar velen hebben vaak toch vragen bij de zoektocht naar het juiste hoeslaken. Wanneer je kijkt naar de vele mogelijkheden die er zijn, is dit totaal niet verwonderlijk. Om het eenvoudig te houden, heb je 3 factoren waar je rekening mee moet houden:

1. Het soort hoeslaken

Dit is de eerste factor waar je rekening mee moet houden. Het soort hoeslaken dat je nodig hebt, hangt samen met het type matras. Hierin heb je veel verschillende soorten matrassen, zoals een normaal matras, een topdekmatras voor boxspring, varianten met afzonderlijk verstelbare hoofdstukken, waterbedden en ga zo maar door. Voor ieder soort matras heb je een apart soort hoeslaken. De meestgebruikte hoeslakens zijn de normale hoeslakens, topper hoeslakens en split topper hoeslakens. Een goede webshop heeft vaak een goed overzicht welk hoeslaken bij welk matras hoort.

2. Het materiaal van het hoeslaken

Nu je het soort hoeslaken hebt gevonden, kan je verder gaan met het kiezen van het materiaal. Hierin zijn verschillende opties, afhankelijk van je wensen. De meest voorkomende materiaalsoort is katoen en zal voor velen als bekend aanvoelen. Er zijn echter nog meer opties waar je wellicht niet meteen aan hebt gedacht. Er zijn ook hoeslakens van flanel, wat een opgeruwd katoen is. Dit is vooral ideaal voor in de winter, omdat dit als zacht en warm aan zal voelen. Daarnaast is jersey een optie, wat inhoudt dat de stof nog steeds van katoen is, maar nu is het wat elastischer. Dit heeft als voordeel dat de pasvorm sneller goed is dan een regulier katoenen hoeslaken. Sommige mensen geven daarnaast de voorkeur aan een wat gladder en zachter oppervlak. Voor deze mensen is het satijnen hoeslaken ideaal. Tot slot is een van de meest bekende hoeslakens een hoeslaken van molton. Dit is een matrasbeschermer en wordt vaak gebruikt als tussenlaag ter bescherming van het matras.

3. De maat van het hoeslaken

Tot slot is de maat van het hoeslaken zeer belangrijk. Tenzij uw hoeslaken van jersey stof is, moet het hoeslaken perfect op je matras aansluiten. Meet dus altijd vooraf je matras op en bestel daarop de juiste maat. Veel winkels hebben enkel de standaard maten hoeslaken zoals 90x200, 140x200 of 180x200. De kans is echter aanwezig dat uw matras een andere maat heeft. Niet getreurd, er zijn voldoende webshops die alle maten aanbieden!

Bovenstaande 3 factoren zijn de meest belangrijke factoren om in acht te houden. Uiteraard zijn er nog meer dingen om op te letten, zoals bijvoorbeeld merk. De bovenstaande 3 zal je in ieder geval sowieso helpen om tot een goede keuze te komen. Succes!Over de Auteur

Beddengoedspecialist, die de consument graag helpt met veelvoorkomende vragen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Commentaar


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[223 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo