Waarom Amstelveen een ideale stad is voor ouderen - Artikelpost

Waarom Amstelveen een ideale stad is voor ouderen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 142 | Aantal woorden: 950 | Datum: | 0 commentaar

Ben je op zoek naar een geschikte plaats voor ouderen? Wil je bijvoorbeeld gelijkvloers gaan wonen en zoek je naar een leuke flat? In dit artikel zoomen we in op de voordelen die Amstelveen senioren te bieden heeft. Hoewel Amstelveen wellicht niet als eerste bij je opkomt, is de stad al jaren in trek bij ouderen. Dat is niet voor niets! Als oudere wil je verschillende faciliteiten dicht in de buurt hebben. Denk bijvoorbeeld aan het openbaar vervoer, wat goed geregeld moet zijn. Met het openbaar vervoer verplaats je jezelf makkelijk door de stad en ben je niet langer afhankelijk van een auto of fiets. Naarmate mensen ouder worden zullen zij steeds minder vaak rijden. Daarbij zorgt instabiliteit ervoor dat ook fietsen lastiger kan worden. 
Alle faciliteiten bij de hand in Amstelveen 

Een goede reden om als oudere in Amstelveen te gaan wonen, is het feit dat je hier alle faciliteiten bij de hand hebt. Zo vind je er supermarkten van verschillende ketens, heb je altijd een drogisterij bij de hand en beschikt de stad over een groot aantal apotheken en huisartsen. Het is wel zo prettig, dat je niet ver hoeft te lopen wanneer je nieuwe medicijnen op moet halen of met pijntjes een bezoek aan de huisarts moet brengen. Leuk aan Amstelveen is dat de verschillende winkels vaak aan een centraal pleintje liggen. Neem plaats op een van de banken aan de randen van het plein en geniet van al het moois wat je om je heen ziet! 


Andere faciliteiten dan supermarkten 

Naast de supermarkten en drogisterijen biedt Amstelveen verschillende andere mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een eigen bibliotheek, verschillende snackbars en kleine restaurantjes, een bar om gezellig een potje biljart te spelen met vrienden, enzovoorts. Komt er familie op bezoek? Amstelveen biedt hen verschillende mogelijkheden om te overnachten. 


Verschillende verenigingen in de stad 

Op het moment dat je met pensioen gaat zal je sociale leven voor een groot deel wegvallen. Vaak zijn collega’s op het werk immers een belangrijk onderdeel van het sociale netwerk van mensen. Amstelveen biedt een groot aantal verenigingen. Niet alleen voor ouderen, maar ook voor jongeren! Word lid van een biljartclub, of leer kaarten bij een van de kaartclubs. Door je aan te sluiten bij dergelijke clubs breid je het sociale netwerk uit en voorkom je eenzaamheid. Veel van deze clubs zijn centraal gelegen en daardoor makkelijk te bereiken. 


Groot aanbod aan luxe appartementen 

Ook niet onbelangrijk: in Amstelveen vind je voldoende luxe appartementen. Hier geniet je van veel comfort op je oude dag! De centrale ligging van de verschillende complexen maakt dat je makkelijk bij de eerder beschreven voorzieningen in de stad komt. Je kunt er vanzelfsprekend ook voor kiezen om aan de rand van Amstelveen te wonen. Hier geniet je van de vliegtuigen die over de stad komen, de natuur bij het Amsterdamse bos, enzovoorts. 

 

Tip: vervang na een verhuizing de sloten van je appartement. Zo zit je hier veilig! Op deze website lees je meer over de noodzaak van het vervangen van sloten bij verhuizingen. 

Over de Auteur

Een particulier die het leuk vindt om informatie over verschillende onderwerpen te delen. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[335 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[185 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[144 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[74 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo