Waarom energieneutraal bouwen? - Artikel Post - Artikel Marketing

Waarom energieneutraal bouwen?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 126 | Aantal woorden: 514 | Datum: | 0 commentaar

Het klimaatakkoord voor een duurzame wereld: we zien het overal voorbij komen. Op het nieuws, social media, kranten en in onze omgeving. Tegenwoordig worden normale prullenbakken vervangen voor prullenbakken waarbij je afval kan onderscheiden. In de supermarkt kan je kiezen voor wel of geen bon. Bij de zelfscankassa kan je zelfs kiezen voor een lange of korte bon, om overmatig papier verbruik tegen te gaan. Naast alle genoemde voorbeelden gaat verduurzaming ook een grote rol spelen in de bouwsector. Zo wordt energieneutraal bouwen de nieuwste trend in de bouwsector. In dit artikel bespreken we de reden voor waarom we energieneutraal zouden moeten bouwen.

Wat is energieneutraal

Een gebouw is energieneutraal wanneer er over een jaar bekeken netto geen energie van buitenaf nodig is afkomstig van fossiele of nucleaire brandstoffen. Over deze definitie van het woord ‘energieneutraal’ kunnen mensen eigen interpretaties hebben. 

Fossiele brandstoffen 

Wist je dat we bijna door onze fossiele brandstoffen heen zijn? Het is treurig maar waar… Fossiele brandstoffen zijn een van de wonderen die onze aarde heeft gebaard, zoals olie, gas en kool. Deze zijn ontstaan in de aardkorst in de loop van miljoenen jaren. Niet lang geleden hebben wetenschappers er onderzoek naar gedaan. Hieruit is gebleken dat als we zo doorgaan, al onze reserves uiteindelijk in het jaar 2150 helemaal op zijn. Voor nu is dit voor de huidige generatie misschien geen probleem. Maar voor onze kinderen, kleinkinderen en over kleinkinderen is dit een heel groot probleem. Daarom moet er zo vroeg mogelijk begonnen worden met het bedenken van alternatieven. Want onze verbruik van brandstoffen is zo veel in vergelijking met het ontstaansproces van fossiele brandstoffen, dat we met spoed op zoek moeten naar andere methodes van het opwekken van warmte en energie. Daarnaast is het altijd verstandig om wat reserves te hebben voor het geval dat.Over de Auteur

Energieneutraal bouwen wordt steeds belangrijk. Vind jij dat ook?

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Commentaar


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[223 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[172 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[124 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo