FB pix Waarom is een taxatie nodig voor een bouwdepot - Artikelpost

Waarom is een taxatie nodig voor een bouwdepot

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 331 | Aantal woorden: 575 | Datum: | 0 commentaar

Tegenwoordig is een huis vinden niet meer zo makkelijk. Het is natuurlijk super goed als je uiteindelijk een huis hebt gevonden. Er zullen altijd dingen blijven die je aan je huis wilt veranderen om het helemaal jouw huis te maken met jouw eigen smaak. Het verbouwen van je huis kost natuurlijk wel wat geld. Maar waarom is een taxatie nodig?

 

Taxatie aanvragen

Voordat er verbouwd gaat worden is het slim om eerst je huis te laten taxeren. Dit is heel belangrijk dat je dit doet voor dat je gaat beginnen met het verbouwen van je huis. Dit heeft veel verschillende reden waarom je een taxatie moet aanvragen. Een van de redenen is natuurlijk omdat je het waarschijnlijk niet direct uit je eigen zak kan betalen. Daarvoor kan je dus het best terecht bij een taxateur bij jou in de buurt. De makelaar uit jouw regio weet het beste welke voorschriften er bij de uitbouw moet worden gedaan waar je noodzakelijk aanvragen kunt indienen.

 

Waarom eerst laten taxeren

Wanneer je je huis gaat verbouwen is het wel handig om de belangrijke kosten mee te laten financieren in de hypotheek. Je hebt dus een taxatie hypotheek nodig. Om dit te laten doen met de hypotheekverstrekker eerst de waarde van het huis weten. Om de waarde van het huis te weten te komen moeten ze een paar dingen weten. In welke staat het huis natuurlijk is. Hoeveel kamers het huis heeft. Je willen ook de ligging van het huis weten. Als het huis op een gunstige plek ligt is het huis meer waard dan als het om een onhandige plek ligt met veel overlast. Dit zijn een paar punten hoe je erachter komt wat de waarde van je huis is. De taxateur helpt hierbij en stelt daarvoor een taxatierapport op. In dit rapport staat alles over de waarde je van huis en informatie wat de bank moet weten over je huis. De bank bepaald dan aan de hand van de waarde van het huis het bedrag dat wordt gefinancierd. Wanneer het bedrag dat gefinancierd wordt door de bank vastgesteld is wordt er een bouwdepot vrijgegeven waarmee je de verbouwing kunt betalen.

 

Kosten van een taxatie

Het is natuurlijk zonde als je veel geld kwijt bent aan een taxatierapport voordat de verbouwing überhaupt is begonnen. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg er daarom wel voor dat je een goede taxateur hebt die niet al te duur is. Je kan verschillende taxatiebureau ’s met elkaar vergelijken welke jij het fijnst vindt om mee te werken en welke een goede prijs hebben. Je hebt namelijk geen zin in een dikke rekening als je bezig bent met het verbouwen van je huis. Dat is super logisch.Over de Auteur

Wij schrijven om te inspireren en te informeren.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo